Menu
 

"Miesnieki/Ķekava" otrreiz sezonā pārspēj "Livonia" regbistus un piesakās uz čempionu titulu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Juris Bērziņš-Soms, lrf.lv Foto – Juris Bērziņš-Soms, lrf.lv

Latvijas regbija čempionāta spēlē sestdien Upesciema stadionā “Miesnieki/Ķekava” komanda izcīnīja otro uzvaru šīs sezonas savstarpējās spēlēs pār Garkalnes klubu “Livonia”. Ņemot vērā, ka abiem Latvijas spēcīgākajiem klubiem šosezon pārējās trīs komandas nespēj izrādīt pietiekamu konkurenci, diezgan ticami, ka Ķekavas regbisti tikpat kā nodrošinājuši čempionu titulu.

Abi galvenie pretendenti uz čempionu titulu savā starpā pirmo reizi tikās pirms mēneša, un toreiz Baldonē dramatisku uzvaru pēdējās sekundēs guva ķekavieši (26:23). Lai saglabātu reālas izredzes uz pirmo vietu, “livoniešiem” savās mājās bija nepieciešama uzvara ar vismaz četru punktu pārsvaru – taču cīņas gaita viņiem šādas cerības faktiski neradīja.

Pirmā puslaika pirmajā daļā teritoriālu pārsvaru “Miesnieki” materializēja ar diviem precīziem Jura Iesalnieka soda sitieniem (6:0), bet uzreiz pēc “ūdens pauzes” karstā laikā dēļ dažu minūšu laikā Toms Asejevs un Elmārs Šefanovskis veica divus piezemējumus un Iesalnieks trāpīja divus realizācijas sitienus (20:0). Puslaika izskaņā trīs noraidījumi gan piebremzēja viesu aktivitātes, un “Livonia” ar tehnisko piezemējumu izdevās septiņus punktus atgūt (20:7).

Otrā puslaika sākumā Donovans Djurants ar soda sitienu starpību samazināja līdz 10 punktiem (20:10), taču drīz pēc tam sekoja vēl divi Iesalnieka precīzie soda sitieni (26:10). Savukārt izšķirošo pārsvaru nepilnas 10 minūtes “Ķekava/Miesnieki” komandai nodrošināja Hardija Nungura piezemējums un Iesalnieka 18.punkts spēlē ar realizāciju (33:10).

Pašās cīņas beigās Mārtiņš Sluka un Djurants divreiz ienesa bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, taču bija jau daudz par vēlu – Ķekavas klubam uzvara 33:20.

Latvijas čempionāta turnīra tabulā “Ķekava/Miesnieki” regbistiem nu ir četras uzvaras četrās spēlēs un 18 punkti, bet “Livonia” komandai – trīs uzvaras piecās spēlēs un 16 punkti. Favorītiem atlicis aizvadīt attiecīgi četrus un trīs mačus.

Pie pirmās uzvaras sezonas piektajā Latvijas čempionāta spēlē tikusi otra Ķekavas novada komanda – “Lāči/Mūku sala”, kas ar 33:21 pārspēja “Ežus”, kaut vēl piecas minūtes līdz beigām zaudēja 21:22. Tad “lāči” pārņēma vadību ar precīzu soda sitienu, bet pašās beigās nopelnīja vēl septiņus punktus ar piezemējumu un realizācijas sitienu. Pa vienai uzvarai ir šīm abām komandām, bet divas – Valmieras “Fēniksam”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.