Menu
 

Brāļi Reišuli EMX125 čempionātu noslēdz otrajā un trešajā vietā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas jaunie motosportisti Kārlis Alberts Reišulis un Jānis Mārtiņš Reišulis svētdien Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klases (EMX125) sezonu noslēdza kopvērtējuma otrajā un trešajā vietā.

Sezonas pēdējā, devītā posma pirmajā braucienā sestdien K.Reišulis finišēja otrais aiz nīderlandieša Ivano van Erpa, bet J.Reišulis bija ceturtajā pozīcijā aiz uzvarētāja tautieša Kāsa Falka. Vēl Roberts Lūsis izcīnīja desmito vietu.

Svētdien otrajā braucienā atkal nepārspēts bija van Erps, kuram sekoja Falks, trešais bija K.Reišulis, septītais - J.Reišulis, bet 14.pozīcijā finišēja Lūsis.

Posmā ar 50 punktiem uzvarēja van Erps, pa 42 punktiem bija Falkam un K.Reišulim, nīderlandietim iegūstot augstāku pozīciju, pateicoties labākai vietai otrajā braucienā. J.Reišulis ar 32 punktiem ieņēma ceturto vietu, bet Lūsis ar 18 punktiem bija desmitais.

EMX125 klases kopvērtējumā ar 363 punktiem uzvarēja Falks, kuram ar 314 un 301 punktu sekoja Kārlis un Jānis Reišuļi. Lūsis un Uldis Freibergs, neaizvadot pilnu sezonu, ar 30 punktiem bija attiecīgi 30. un 31.pozīcijā. Tomass Šaicāns Latvijas posmā iekrāja septiņus punktus un sezonas kopvērtējumā bija 53.pozīcijā.

J.Reišulis pārstāv "KTM Motofavorīts" komandu, bet K.Reišulis ir rūpnīcas komandas "MJC Yamaha" paspārnē.

Turpat Somijā šajā nedēļas nogalē norisinājās EMX250 klases sezonas priekšpēdējais posms, kurā no latviešiem startēja Edvards Bidzāns un Freibergs. Bidzānam braucienos bija attiecīgi 18. un 15.vieta, bet Freibergs finišēja 23. un 21.pozīcijā.

Posmā Bidzāns ar deviņiem punktiem bija 18., bet Freibergs pie punktiem netika un tika klasificēts 24.pozīcijā. Abos braucienos uzvarēja un pirmais posmā bija Liks Kūnens no Beļģijas, bet kopvērtējumā līderis ir nīderlandietis Riks Elzinga, kurš tuvāko sekotāju apsteidz par 40 punktiem un tikpat kā nodrošinājis titulu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.