Menu
 

Nedēļas nogalē Siguldas novadā notiks vērienīgais Vienības brauciens

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sestdien un svētdien Siguldā notiks viens no Latvijas gada vērienīgākajiem tautas sporta notikumiem – “Elektrum” Vienības brauciens. Pieteikšanās lielajiem velosvētkiem turpinās mājaslapā “velo.lv”.

Kā informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā, šogad Latvijas gada lielākajiem velosvētkiem ir divi būtiskākie jaunumi. Vienības brauciena nosaukums nes “Elektrum” vārdu, bet pasākuma ilgums izaudzis jau līdz divām dienām. Tas tādēļ, ka pirmo gadu pasākumā iekļauti arī bērnu velosvētki, kur piedalīties tiek aicināts ikviens mazais pedāļu minējs.

Sestdien, 3.septembrī, tieši bērni ievadīs “Elektrum” Vienības braucienu. Pirmie starti paredzēti plkst.16.00 Spieķu parkā (numuru izņemšana no pulksten 14.30). Piedalīties iedrošināts ikviens mazais pedāļu minējs. Vienādas balviņas, kas būs gan gardas, gan atmiņā paliekošas, saņems ikviens. Sacensību trase vedīs pa Spieķu parku un Svētku laukumu.

Pasākuma kulminācija tiks sasniegta svētdien. Velosvētku centrs atradīsies ierastajā Svētku laukumā. Plkst 10.00 133 kilometru garajā distancē dosies Sporta šosejas brauciena dalībnieki. Rūdītajiem pedāļu minējiem sagatavota jauna, ļoti ainaviska trase. Savukārt tiem, kuriem sirdij tuvāka braukšana pa mežiem, aicināti izbaudīt MTB braucienu pa Gaujas senlejas takām un ceļiem. Trases garums sasniegs 48 kilometrus, bet starts tiks dots uz Turaidas ielas.

Īpaša uzmanība tiks veltīta “Retro Velo” braucienam, kas būs krāšņs, ekskluzīvs brauciens ar skaistiem tērpiem un velosipēdiem. Šīs pavisam noteikti nebūs sacensības, bet gan nesteidzīgs kopības brauciens ar gardiem ēdieniem un dzērieniem gleznainā trasē. Žūrija, kurā būs Latvijas ļoti populāras personības, vērtēs dalībniekus izvēlēto stilu un apbalvos krāšņākos un ekskluzīvākos. Starts tiks dots plkst.12.45.

Visbeidzot plkst.13.20 starta šāviens tiks dots dienas centrālajam startam – Tautas šosejas braucienam. Šī ir pati piemērotākā distance kolektīviem, draugu kompānijām, hobija braucējiem, bijušajiem sportistiem un jaunajām cerībām. Lielākais jaunums būs distance, kuras garums sasniegs 47 kilometrus. Trase vedīs Mālpils virzienā, tālāk virzoties uz Inčukalnu, Murjāņiem, Raganu, Turaidu un tad atgriezīsies Siguldā. Jāatzīmē, ka trasē iekļauts šonedēļ pabeigtais Turaidas kalns un leģendārais Siguldas Gaujas kalns. Organizatori īpaši apbalvos tos, kuri visātrāk pievarēs Gaujas kalnu.

Kā jau kārtīgos velo svētkos pieklājas, tiks apbalvoti kuplākie darba kolektīvi, pašvaldību iestādes, noteikti tiks arī vecākie dalībnieki. Ikviens, kurš sekmīgi finišēs, saņems īpašo svētku piemiņas medaļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.