Menu
 

Foto: Pierīgas kamaniņu braucēji – starp stiprākajiem visās vecuma grupās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) pirmo reizi vēsturē Murjāņu Sporta ģimnāzijas sporta manēžā organizēja fiziskās sagatavotības sacensības, kurās piedalījās 103 sportisti, liela daļa – Pierīgas novadu pārstāvju. Sacensību mērķis bija novērtēt Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases, Latvijas junioru un jauniešu kamaniņu sporta izlases, kā arī Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skolas (BJKSS) audzēkņu fizisko sagatavotību pēc vasaras treniņu darba.

Kā informēja LKFS preses dienestā, sportistu fiziskā sagatavotība tika pārbaudīta piecās disciplīnās: 30 metru skrējienā, tāllekšanā no vietas, piecu metru krusta skrējienā uz abām pusēm, kārienā pie stieņa taisnās rokās, kā arī 800 metru skrējienā.

Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja olimpiskās bronzas medaļas komandu stafetē īpašnieks ropažnieks Roberts Plūme, kurš uzrādīja labāko laiku 30 metru skrējienā (3,98 sekundes), krusta skrējienā uz kreiso pusi (10,87 sekundes), tāllēkšanā no vietas (3,02 metri), kā arī visilgāk spēja noturēties kārienā pie stieņa (2:05,49).

Otrajā vietā ierindojās Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes, kurš uzrādīja absolūti labāko laiku 800 metru skrējienā (2:17,00), savukārt 30 metrus noskrēja 4,00 sekundēs. Trešo vietu pēc izcīnīto punktu skaita ieguva saulkrastietis Kristers Aparjods, kuram izdevās uzrādīt labāko laiku krusta skrējienā uz labo pusi (10,94 s), savukārt 800 metru skrējienā Aparjods finišējā ar trešo labāko laiku (2:36,29).

Ņemot vērā, ka teju visas Latvijas kamaniņu sporta izlases sportistes nepiedalījās sacensībās dažādu iemeslu dēļ, uz goda pjedestālā gan sieviešu, gan junioru konkurencē uzvaru izcīnīja salaspiliete Viktorija Ziediņa, kura uzrādīja labākos rezultātus visās disciplīnās, izņemot 30 metru skrējienu. Otro vietu ieņēma rīdziniece Kitija Bogdanova, bet trešā bija Zane Kaluma no Saulkrastu novada.

Junioru grupā puišiem uzvaru izcīnīja ropažnieks Krišjānis Brūns, otrajā vietā aiz sevis atstājot novadnieku Kasparu Rinku, bet trešajā vietā ierindojās siguldietis Gints Bērziņš.

Jauniešiem vecākajā A grupā pirmais bija saulkrastietis Raimonds Baltgalvis, otrajā un trešajā vietā ierindojās Stopiņu pagasta pārstāvji Jānis Gruzdulis Borovojs un Ēdens Čepulis. A grupas konkurencē jaunietēm pārliecinošu uzvarēja Selīna Elizabete Zvilna no Ropažiem, otrajā vietā Amanda Ogorodņikova no Saulkrastiem, bet trešā – Agnija Bogdanova no Rīgas.

B grupā jauniešiem pirmās vietas Gustavam Babrim no Siguldas un Ulrikai Latvenai no Saulkrastu novada, C grupā – Mārtiņam Aleksim Jēkabsonam no Rīgas un Katrīnai Parfenkovai no Siguldas, bet jaunākajā D grupā – Ernestam Ozoliņam un Alīsijai Zelčai no Ropažu novada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.