Menu
 

Latvijas juniores atgūst vietu pasaules florbola čempionāta elites grupā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - floorball.sport Foto - floorball.sport

Latvijas U19 meiteņu florbola izlase izcīnījusi astoto vietu Polijas pilsēta Katovicē notiekošajā pasaules junioru čempionātā un līdz ar to ieguvusi tiesības nākamajā čempionātā spēlēt A divīzijā jeb astoņu labāko komandu grupā. Izlases sastāvā spēlēja divas “Ķekavas Bulldogs/NND” komandas florbolistes – aizsardze Kristiāna Biezuma un uzbrucēja Marta Viegliņa.

B divīzijas D apakšgrupas turnīrā Latvijas florbolistes izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras – 11:2 pār Austrāliju, 15:2 pār Austriju un 8:0 pār Dāniju. Sestdien pārspēlē par vietu elites grupā ar 4:0 tika pārspētas vienaudzes no Vācijas, un tikai svētdien čempionāta pēdējā spēlē par septīto vietu latvietes palika tukšā pret Norvēģiju – 0:5.

K.Biezuma piecās spēlēs izcēlās ar trim precīziem metieniem un divām soda minūtēm, bet M.Viegliņa palika bez rezultativitātes punktiem. Rezultatīvākā Latvijas komandā bija Madlēna Rozīte – septiņi vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

Bēdīgāk šī nedēļa pagājusi Latvijas vīru florbola valstsvienībai, kas Valmierā notikušajā Četruu Nāciju turnīrā piedzīvoja trīs zaudējumus un palika pēdējā vietā. Laukuma saimnieki piekāpās Šveices U23 izlasei 4:5, Zviedrijas “Attīstības” komandai (nosacīti otrajai izlasei) 1:5 un Somijas U23 izlasei 4:8.

“Ķekavas” komandu izlasē pārstāvēja Klāvs Jansons, taču viņš pie rezultativitātes punktiem netika.

Jau 9.septembrī startē Latvijas virslīgas čempionāts vīriem, kurā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, piedalās trīs Pierīgas komandas – “Ķekava” (iepriekšējā turnīrā 5.vieta), florbola skola “Masters”/Ulbroka (7.) un Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas florbola klubs “SĀC” (9.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.