Menu
 

RTU Sporta centrs sadarbosies ar Jūrmalu futbola attīstībā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Sporta centrs paplašina sadarbību ar Jūrmalas valstspilsētas administrāciju, lai paralēli volejbola attīstībai sekmētu arī futbola izaugsmi Latvijā, īpaši popularizējot to jauniešu vidū.

Vienojoties par sadarbību, parakstīts sadarbības memorands starp RTU un Jūrmalas valstspilsētas administrāciju, informē universitātē. Abas puses pauž ieinteresētību attīstīt jauniešu futbolu Latvijā, radot labākus treniņu apstākļus un popularizēt to Jūrmalas jauniešu un RTU studentu vidū. Memorands ir arī pirmais solis RTU Sporta centra sadarbības uzsākšanā ar Latvijas virslīgas klubu “Jūrmalas Spartaks”.

“Iecerēts, ka pēc vidējās izglītības iegūšanas Jūrmalas jaunajiem futbolistiem būs plašākas iespējas savu iemaņu izkopšanā un karjeras virzībā. Viņiem tiks piedāvāta gan iespēja uzsākt profesionāla futbolista gaitas, gan arī atbilstoši savām vēlmēm un talantam izvēlēties studijas RTU, veidojot duālo karjeru. Piemēram, apvienot inženierizglītības iegūšanu ar spēlēšanu RTU futbola izlasē,” skaidro RTU Sporta centra direktors Egons Lavendelis.

Jūrmalā savas iemaņas ikdienā pilnveido aptuveni trīs simti jauno futbolistu sešpadsmit zēnu un meiteņu treniņu grupās. Futbols ir viens no prioritārajiem sporta veidiem pilsētā, mērķtiecīgu un plānveidīgu futbola attīstību pilsētā organizē Jūrmalas Futbola skola, norāda RTU pārstāvji.

“Izglītība ir būtiska personības izaugsmes sastāvdaļa. Arī sportā. Patiess prieks par Jūrmalas sadarbības paplašināšanu ar RTU. Šī sadarbība dos papildu iespējas jaunajiem futbolistiem un futbolistēm apvienot karjeru futbola laukumā ar mācībām RTU un plānot savas nākotnes karjeras iespējas. Katram nav iespēju īstenot sapni un kļūt par profesionālu futbolistu, taču katrs var atrast veidu, kā realizēt sevi šajā aizraujošajā nozarē – sportā. Sadarbība ietver gan dažāda līmeņa futbola komandu attīstību, gan iesaistīto pušu kompetenču izmantošanu sporta zinātnē, datu analītikā un citās mūsdienu sportam neatsveramās nozarēs,” uzsver Jūrmalas valstspilsētas izpilddirektors Edgars Stobovs.

RTU jau kopš 2015.gada atbalsta Latvijas labākos jaunos sportistus, piedāvājot viņiem studēt par augstskolas līdzekļiem. Budžeta vietās jaunie sporta talanti var studēt pēc individuāla plāna, lai varētu sporta treniņus un sacensības savienot ar studijām. Budžeta vietas sportistiem tiek piešķirtas uz visu studiju laiku. RTU mācās daudzi jaunie sportisti, piemēram, bobslejisti Dāvis un Lauris Kaufmaņi, šķēpmetējs Patriks Gailums, skeletoniste Dārta Estere Zunte utt. Viņu vidū iepriekš bijis arī futbolists Jurijs Kovzeļs. 2022./2023. akadēmiskajā gadā studijas RTU sāka 23 jaunie sporta talanti.

RTU jau līdz šim ir sadarbojusies ar Jūrmalas valstspilsētas administrāciju volejbola attīstībā, izveidojot vienu no Latvijas labākajām volejbola komandām – “RTU Robežsardze/Jūrmala”, vēsta universtiātē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.