Menu
 

"Auda" virslīgas ceturto apli sāk ar uzvaru, salaspiliešiem divas dramatiskas neveiksmes (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš Foto - Kristians Putniņš

Latvijas futbola virslīgas turnīrā sācies pēdējais ceturtais aplis. Ķekavas klubs “Auda” to sāka ar trešo panākumu pēc kārtas, bet sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti pēdējās minūtēs izlaida no rokām uzvaru un bija spiesti samierināties ar neizšķirtu un vienu punktu. Pirmās līgas turnīrā līdzīgā kārtā zaudējumu piedzīvoja FK “Salaspils”.

FK “Auda” mājinieku statusā Jāņa Skredeļa stadionā Rīgā uzņēma futbola klubu “Metta” un pamatus uzvarai ielika jau pirmajās septiņās minūtēs, kad divreiz bumbu pretinieku vārtos raidīja senegāliešu leģionārs Useinu Njangs. Pirmā puslaika izskaņā “Metta” futbolisti trāpīja pa stabu, 83.minūtē vienus vārtus arī atguva, taču “Auda” uzvaru nosargāja – 2:1.

Vēl dramatiskāki notikumi risinājās svētdien Salaspils stadionā, kur SK “Super Nova”/Salaspils komanda uzņēma futbola klubu “Liepāja”. Pirmā puslaika vidū Marko Regža realizēja 11 metru soda sitienu, otrā puslaika vidū viņš pats raidīja bumbu vārtos pēc brīvsitiena izspēles un panāca mājiniekiem 2:0. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām liepājnieki samazināja starpību, bet kompensācijas laika pēdējā minūtē ieguva tiesības uz “pendeli” par pretinieku spēli ar roku soda laukumā un to arī realizēja – 2:2.

Turnīra tabulas piektajā vietā esošā “Auda” pēc 28 kārtām no priekšā esošās “Liepājas” atpaliek vairs tikai par desmit punktiem (44 pret 54). Savukārt “Super Nova”/Salaspils izlaida no rokām iespēju pakāpties no pēdējās vietas turnīra tabulā – pa 18 punktiem ir gan viņiem, gan Jūrmalas “Spartakam”, taču konkurentiem ir viena spēle rezervē. Astotajā vietā ar 21 punktu ir FK “Metta”, bet līderpozīcijas saglabā “Valmiera FC” (67 p.).

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas turnīrā otro reizi sezonā savstarpējo maču aizvadīja abas Pierīgas komandas – futbola klubs “Salaspils” pret Apvienoto futbola akadēmiju “Olaine”. Arī šoreiz pārāki izrādījās viesi, šoreiz olainieši, kuriem izdevās revanšēties par zaudējumu iepriekšējā tikšanās reizē (4:5). Spēles otrās pusstundas sākumā mājiniekus vadībā izvirzīja Roberts Gorodņickis, un FK “Salaspils” bija vadībā līdz pat pamatlaika pēdējai minūtei, kad Ričards Kauliņš izlīdzināja rezultātu, bet jau kompensācijas laikā vēl vienu sirdi plosošu iznākumu Salaspils futbola komandām sagādāja  Artjoms Troickis – 2:1 “Olaines” labā.

Ceturtā uzvara pēc kārtas nesenajiem pastarīšiem olainiešiem ļāvusi turnīra tabulā apsteigt vēl divas komandas un pakāpties jau uz astoto pozīciju (19 punkti 18 spēlēs). “Salaspils” noslīdējusi uz desmito vietu (17 p. 17 sp.).

Latvijas otrās līgas Austrumu grupas priekšpēdējā kārtā turnīra uzvarētāji FK “Ķekava/Auda” futbolisti nospēlēja 1:1 viesos ar futbola klubu “Kalupe”. Jau piektajā minūtē nonākuši zaudētājos, ķekavieši atspēlēja 57.minūtē, kad precīzs bija Jorens Gorkšs. Ķekavas komandai ir 11 uzvaras 13 spēlēs un 34 punkti.

Rietumu grupā pie Mārupes sporta centra futbolistiem Jaunmārupē viesojās FK “Liepāja” otrā komanda. Mārupiešus 37.minūtē vadībā izvirzīja Pjērs Merveils Okende, un, kā izrādījās, tie arī bija vienīgie vārti spēlē – 1:0. Mārupes futbolisti tabulā pakāpušies uz ceturto vietu, apsteidzot Babītes sporta klubu, kas pirmo posmu jau pabeidzis (abiem pa 17 punktiem).

Pirmo vietu Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīrā neizdevās nosargāt FK “Olaine” / FK “Union” futbolistiem, kuri svētdien vakarā pēdējā mačā ar 0:1 piekāpās futbola klubam “PPK/Betsafe” un tabulā atkrita uz trešo vietu. Citā šī turnīra spēlē vēl vienu neveiksmi cieta Salaspils komanda – šoreiz sporta klubs “Kengaroos”, kas piedzīvoja sagrāvi 0:14 pret futbola skolas “Alberts” otro vienību.

Tabulā pa 35 punktiem 17 spēlēs ir “Alberts-2” un “PPK/Betsafe” futbolistiem, kuriem atlikusi vēl viena cīņa. “Olaine”/”Union” ir trešajā vietā (33 p.), “JFK Daugava” piektajā (26), “Upesciema Warriors” sestajā (26), “Kengaroos” septītajā (19) un “ASK Kadaga” astotajā (17) desmit komandu konkurencē.

Sieviešu futbola līgā svarīgus punktus cīņā par, visticamāk, bronzas medaļām sestdien zaudēja FK “Olaine” futbolistes, kuras izbraukumā nespēja uzvarēt futbola klubu “Iecava” – 0:0. Olainietes saglabā trešo pozīciju (22 p.), bet tikai par diviem punktiem apsteidz tuvākās sekotājas SK “Super Nova”/RTU futbolistes, kuras aizvadījušas spēli mazāk. Piektajā vietā ir Ķekavas “Auda” (12 p.).

Savukārt Sieviešu 1.līgas turnīrā par 6.-10.vietu abu Pierīgas komandu duelī FK “Sigulda” savās mājās piekāpās RFS/Babītes sporta kluba futbolistēm 0:1. Vienīgos vārtus 73.minūtē iesita Šarlote Grundāne. Babītes komanda tabulā pakāpusies uz septīto vietu, bet siguldietes ir pēdējās desmitās.

(papildināta ar 9., 10.un 12.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.