Menu
 

Latvijas regbija klubi Šauļos piekāpjas Baltijas līgas līderiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Juris Bērziņš-Soms Foto – Juris Bērziņš-Soms

Baltijas “Top” regbija līgas pamatturnīra priekšpēdējā kārtā “Miesnieki/Ķekava” un “Livonia” komandas piedzīvoja zaudējumus izbraukuma spēlēs pret Šauļu klubiem, kuriem tās bija sestās uzvaras pēc kārtas. Ļoti iespējams, ka ceturtie pusfinālisti kļūs zināmi 24.septembrī abu Latvijas vienību savstarpējā cīņā.

“Miesnieki/Ķekava” sestdien viesos pret “Baltrex/Šiauliai” vienību pirmā puslaika vidū izdarīja pirmo piezemējumu, taču mājinieki pirms tam jau bija paveikuši trīs reizes – 7:19. Pašās pirmā puslaika beigās ķekaviešiem izdevās gūt vēl piecus punktus, bet tie arī palika pēdējie, un pēc pārtraukuma Šauļu komanda pārsvaru pieaudzēja līdz 12:53.

“Livonia” regbisti svētdien pret citu Šauļu komandu “Vairas-Kalvis-Jupoja” diezgan sekmīgi spēlēja aizsardzībā, taču ar uzbrukuma veidošanu pirmajā puslaikā tik labi neveicās, un līdz pārtraukumam lietuvieši bija panākuši 11:0 pārsvaru, bet pašā otrā puslaika sākumā vēl arī 18:0. Viesu centieni atspēlēties vispirms vainagojās ar soda sitienu un piezemējumu (8:18), bet pašās beigās arī ar piezemējumu un realizācijas sitienu, kas ļāva starpību samazināt līdz 15:18, tomēr no zaudējumu paglābties nepalīdzēja.

Vietas “Top” līgas pusfinālā pirms pēdējās kārtas jau nodrošinājuši “Baltrex/Šiauliai”, Kauņas “Ažuolas” (pa 6 uzvarām 6 spēlēs) un “Vairas/Kalvis/Jupoja” 4 (6). Tām seko “Livonia”, “Geležinis vilkas” un “Miesnieki/Ķekava” pa 2 (6), Šiauliai” un Viļņas “VRA/Tomosta” 1 (5). Visticamāk, pēdējie pusfinālisti kļūs zināmi 24.septembrī Baldonē paredzētajā Latvijas komandu savstarpējā spēlē. Pusfināli par 1.-4.vietu norisināsies divu spēļu summā, bet par 5.-8.vietu – vienā spēlē.

Pirms Baltijas līgas spēles “Miesnieki /Ķekava” regbisti aizvadīja maču Latvijas čempionāta ietvaros, ar 60:3 pieveica novadniekus no “Lāči/Mūku sala” komandas un atgriezās tabulas pirmajā vietā – sešas uzvaras sešās cīņās un 28 punkti. Līderiem seko “Livonia” (26 p. 7 sp.), Valmieras Fēnikss (14 p. 6 sp.), “Eži” un “Lāči/Mūku sala” (pa 5 p. 7 sp.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.