Menu
 

Velocienītāji aicināti uz kalnu divriteņu maratona sezonas finālposmu Zaķumuižā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sestdien Ropažu novada Zaķumuižā norisināsies “Latvijas Valsts mežu” kalnu divriteņu (MTB) maratona sezonas noslēdzošais posms, pēc kura sekos arī kopvērtējuma apbalvošana, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss.

Ropažu novada Zaķumuižas trase ieguva lielu popularitāti pandēmijas laikā, kad šeit risinājās neklātienes sacensības. Toties jau šīs nedēļas sestdienā Zaķumuižā kuplā MTB velosaime pulcēsies uz klātienes sezonas finālposmu. Sacensību trases veidotāji parūpējušies par sezonas noslēgumam ļoti atbilstošām, salīdzinoši ātrām un dinamiskām trasēm. Sacensību centrs tiks izveidots Zaķumuižā pie pamatskolas.

Velodienu kā pirmie atklās jaunākie pedāļu minēji, sacenšoties “Maxima” bērnu braucienos. Starts jaunākajām grupām tiks dots plkst.11.00. Stundu vēlāk, plkst.12.00,  starta šāviens tiks dots “Toyota Gravel” distances dalībniekiem, kuriem sarūpēta 53,6 kilometru gara trase pa grants, meža un nedaudz arī asfalta ceļiem. Braucēju maršruts vedīs gar Skuķīšiem, Nāgelmuižu un Maksteniekiem. Trasē būs divi ēdināšanas un dzirdināšanas punkti, kur ikviens varēs atgūt enerģiju, stāsta T.Markss.

Plkst.13.15 trasē dosies dabas baudītāji, kā arī zēnu un meiteņu grupas braucēji “Mammadaba” veselības braucienā, pievarot 21 kilometra garu un interesantu trasi. Tikmēr dienas centrālais starts tiks dots plkst.13.45, kad 38,3 kilometru garo trasi uzsāks “Lielbāta” MTB brauciena dalībnieki.

Pēc finišiem sekos ne tikai posma, bet arī sezonas kopvērtējuma apbalvošana. Reģistrācija turpinās vietnē velo.lv. Tur pieejama arī distanču kartes, nolikums un iepriekšējo posmu rezultāti, norāda T.Markss.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.