Menu
 

Foto: Girgensons un Helmane-Soročenkova triumfē Siguldas pusmaratonā Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto: Girgensons un Helmane-Soročenkova triumfē Siguldas pusmaratonā facebook.com/BigbankSkrienLatvija

Pašmāju skrējēji Jānis Girgensons un Karīna Helmane-Soročenkova sestdien uzvarēja Siguldas pusmaratonā, kas vienlaikus bija arī ""BigBank" Skrien Latvija" sezonas noslēdzošais posms.

Vīriešu konkurencē Girgensons 21,0975 kilometrus garās distances finišu sasniedza pēc vienas stundas, astoņām minūtēm un 46 sekundēm. Finišā viņam izdevās apsteigt mārupieti Dmitriju Serjoginu, kurš uzvarētājam zaudēja tikai vienu sekundi. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Jānis Višķers. Viss pirmais trijnieks sestdien finišu sasniedza tikai pāris sekunžu ietvaros.

Dāmām Helmane-Soročenkova finišēja pēc vienas stundas,19 minūtēm un 17 sekundēm, viņai par vairāk nekā trim minūtēm apsteidzot Ilonu Marheli. Trešā bija Kitija Valtere, bet uzreiz aiz godalgoto trijnieka palika salaspiliete Jekaterina Sokunova. Savukārt desmit kilometru skrējienā uzvarēja Kristaps Bērziņš un Klinta Lauska, kamēr piecos kilometros ātrākie bija Jānis Razgalis un Gunta Holštroma.

Skrējēji no Pierīgas novadiem Siguldā izcīnīja vēl vairākas godalgotās vietas dažādās distancēs un dažādās vecuma grupās.

Pusmaratonā labākā S40 grupā dāmām bija Inga Zālīte no Ikšķiles (1.27:40). 10 km distancē junioru (VNJ) grupā pirmās divas ieguva Kristiāns Upenieks (36:20) un siguldietis Kristaps Bruners, SN50 grupā uzvarēja carnikaviete Ināra Lūse (43:02), SN40 grupā pirmā bija Kristīne Slikšāne no Olaines (46:42) un trešā – Inga Kronberga no Jaunmārupes, bet trešās vietas ieguva ādažnieks Normunds Upenieks (VN40) un Juris Rukkalns no Raganas (VN60). 5 km skrējienā otrā STA grupā bija mārupiete Agija Dace Bidiņa un trešais VTB grupā siguldietis Jānis Kravalis.

Šogad ""BigBank" Skrien Latvija" kalendārā bija astoņi posmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.