Menu
 

Salaspils handbolistes sagādā pirmo zaudējumu virslīgas līderēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Latvijas dāmu handbola virslīgas spēlē svētdien Salaspils sporta namā vietējās sporta skolas handbolistes pārspēja turnīra līderi Ludzas sporta kluba “Latgols” komandu, kurai tas bija pirmais zaudējums sezonā. Dažādām sekmēm nedēļas nogales spēles aizvadījušas citas Pierīgas komandas no Ulbrokas un Salaspils.

Salaspils un Ludzas komandu spēlē mājinieces jau ar pirmajā minūtēm pārņēma vadību un visa pirmā puslaika gaitā to pamazām audzēja (3:0, 7:1, 14:6). Pēc pārtraukuma “Latgols” handbolistes uz brīdi starpību samazināja līdz četriem vārtiem (20:16), taču salaspilietes ātri atjaunoja iepriekšējo rezultāta starpību un aizvadīja cīņu līdz uzvarai 30:23.

Salaspils sporta skolas komandas labā Frīda Binduka guva 10 vārtus, Dace Potapova sešus, Renāte Salmane un Patrīcija Elizabete Prūse pa četriem. Turnīra tabulā SK “Latgols” un Salaspils SS vienībām ir pa trim trim uzvarām un sešiem punktiem četrās spēlēs.

Stopiņu pagasta handbola komanda jauno sezonu svētdien sāka ar izbraukuma spēli pret Jēkabpils sporta skolas komandu. Pirmā puslaika vidū mājinieču pārsvars bija vēl tikai četri vārti (11:7), drīz pēc tam jau vienpadsmit (19:8), bet otrā puslaika vidū jau “plus 20” (38:18). Beigu rezultāts 48:25. Stopiņu PHK labā Elita Ekkerte guva deviņus un Lana Nikolajeva septiņus vārtus.

Vīru virslīgas spēlē svētdien Salaspilī mājinieku komanda uzņēma handbola klubu “Vaiņode” un pirmajā puslaikā sasniedza pat astoņu vārtu pārsvaru (16:8). Taču pagalam neveiksmīga salaspiliešiem izvērtās otrā puslaika pirmā puse, kad viņi ielaida sešus vārtus pēc kārtas, nonāca zaudētājos 20:23 un atspēlēties vairs nespēja – 27:30.

“Salaspils” rindās rezultatīvākie bija Eduards Malahovs (7), Kaspars Luksis (5), Krists Vidzis (4) un Igors Ignatjevs (4). Salaspilieši zaudējuši visas trīs sezonas pirmās spēles.

Trešo zaudējumu četrās spēlēs Latvijas pirmās līgas turnīrā piedzīvojuši Ulbrokas sporta kluba handbolisti. Cīņā pret Ludzas sporta kluba “Latgols”junioriem viņi teju visu spēli dzinās pretiniekiem pakaļ un pēdējās piecās minūtēs beidzot arī izvirzījās vadībā (39:38 pusotru minūti pirms beigām). Taču galotnē ludzānieši rezultātu izlīdzināja un pēdējās sekundēs arī iemeta uzvaras vārtus – 39:40.

Ulbrokas kluba labā Andris Lazda realizēja deviņus metienus, Matīss Roberts Māziņš astoņus un Artis Grunde sešus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.