Menu
 

Salaspils basketbolistiem Latvijas kausa pirmajā kārtā būs jāatspēlē 22 punktu deficīts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas atklāšanas spēlē trešdien Salaspils sporta namā Salaspils sporta skolas basketbolisti piedzīvoja zaudējumu cīņā pret “Gulbenes bukiem”. Sērijas uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā, atbildes mačs pēc nedēļas Gulbenē.

Trešdienas sāncenši jauno sezonu bija sākuši ar uzvarām divās pirmajās spēlēs – salaspilieši Reģionālajā (pēc ranga trešajā), bet gulbenieši Nacionālajā (pēc ranga otrajā) līgā. Starpība klasē izpaudās diezgan ātri – pirmās ceturtdaļas vidū viesi iemeta 10 punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā 20:7, bet pirmā puslaika turpinājumā pārsvaru palielināja līdz 43:24.

Jau drīz pēc pārtraukuma rezultāta starpība pietuvojās 30 punktu atzīmei (26:53), bet turpinājumā, cīņā vairāk iesaistoties rezervistiem, turējās apmēram 22-25 punktu robežās. Beigu rezultāts 49:71. Salaspils sporta skolas komandas sastāvā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Kristians Armanovs, nevienam citam desmit gūtu punktu robežu sasniegt neizdevās.

Ar divu Pierīgas komandu piedalīšanos trešdien vakarā aizvadītas divas spēles Reģionālās basketbola līgas turnīrā. Mārupes sporta centra komanda, kas sezonas pirmās divas spēles bija zaudējusi, tika pie pirmā panākuma Jelgavā pret Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studentiem – 75:61. Izšķirošais pārsvars tika iekrāts otrā puslaika vidū ar (59:49). Ričards Alekss Survillo iemeta 18 punktus, Leonards Kļaviņš 13 un Roberts Ciganskis 11 punktus.

BK “Ādaži/Carnikava” viesojās pie basketbola kluba “Smiltene” un bija vadībā līdz pat otrā puslaika vidum, kad laukuma saimnieki veica 15:2 izrāvienu un ofensīvu turpināja arī ceturtajā ceturtdaļā – beigās ādažniekiem trešais zaudējums sezonā 64:85. Viesiem Rolands Dovgjallo guva 24 un Jānis Ābols 16 punktus, taču visi partneri kopā spēja iemest tikai 24 punktus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.