Menu
 

Skujiņš noslēdz jaunu divu gadu līgumu ar "Trek – Segafredo" komandu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

31 gadus vecais carnikavietis Toms Skujiņš noslēdzis jaunu divu gadu līgumu ar respektablo UCI pasaules tūres komandu “Trek – Segafredo”. Toms šo ASV reģistrēto vienību pārstāv jau kopš 2018. Gada un tās sastāvā piecas reizes pēc kārtas startējis pasaulē prestižākajās daudzdienu sacensībās – “Tour de France”.

Pēc Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) informācijas, šis Tomam ir jau trešais noslēgtais līgums ar “Trek – Segafredo” vienību. Iepriekš (2016. un 2017. gada sezonās) pasaules tūres apritē latvietis pārstāvēja citu ASV reģistrēto komandu “Cannondale”.

“Protams, esmu priecīgs par līguma pagarinājumu. Nevienā brīdī gan man nebija šaubas par to, ka vēlos palikt “Trek – Segafredo”. Vienīgais jautājums bija par to, vai komanda vēlas mani turpmāk šeit redzēt. Acīm redzami piecu gadu laikā esmu sevi apliecinājis. Patiesībā pašu līgumu noslēdzām jau pirms vairākiem mēnešiem, tomēr kā tas ir pierasts, izziņošana nāk krietni vēlāk,” LRF citē T.Skujiņu.

“Šobrīd esmu viens no ilgāk esošajiem komandas riteņbraucējiem. Manos uzdevumos vairs neietilpst tikai sekmēt komandas līderu rezultātus un pašam izmantot savas iespējas, bet arī audzināt jaunos braucējus. Tagad gūšu pieredzi audzināt jauno paaudzi ne tikai mājās, bet arī uz ceļa. Tēta loma būs visu cauru gadu!”

Ar katru gadu Toma loma “Trek – Segafredo” ir augusi. Pēdējās sezonās nereti viņš uzņēmies komandas kapteiņa funkcijas. Tāpat Skujiņš ir ļoti pieejams sociālajā vidē, ko novērtē ne tikai komandas vadība, bet arī tās sponsori.

Šajā gadā Skujiņš jau piekto gadu startēja “Tour de France” velobraucienā. Ļoti augstvērtīgi Toms aizvadīja sezonas otro pusi. Lai arī paša uzvaras izpalika, tomēr 10 no 12 sacensībām tika gūti UCI pasaules ranga punkti, kas ļāvis pasaules rangā pacelties uz 93. pozīciju vairāk nekā starp 3000 ranga punktus saņēmušajiem sportistiem. Toms ir vienīgais baltietis, kurš atrodas ranga TOP100. Gada augstvērtīgākais starts neapšaubāmi bija prestižajā pasaules tūres klasikā “San Sebastian Kalsikoa”, kur carnikavietis izcīnīja septīto vietu.

Šobrīd mūsu riteņbraucējs atrodas ASV, kur pavada starpsezonu, bet drīzumā atgriezīsies treniņu apritē, lai jau nākamā gada sākumā būtu gatavs jaunajai sezonai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.