Menu
 

Rauls Blumfelds uzvarējis motosporta "Cross Country" sacensībās Ķekavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Māris Stiprais Foto - Māris Stiprais

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu Tilderu mototrasē Ķekavas novadā noskaidroti Latvijas kausa pēdējā sestā posma "Cross Country" sacensību uzvarētāji. Solo klasēs uz starta stājās 136 sportisti, bet kvadru klasēs – 27 braucēji. Šajā trasē "Cross Country" sacīkstes notika pirmo reizi, un sportisti pēc sacensībām atzina, ka tā bija labi sagatavota, interesanta, ar dažādiem elementiem, pavēstīja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Enduro komisijā.

Solo klasēs absolūtajā kopvērtējumā visātrākais bija E1 klases līderis, motokrosa braucējs Rauls Blumfelds, kurš traumas dēļ četrus mēnešus nebija startējis sacensībās. "Redzēju, ka Ķekavā tiek organizēts "Cross Country" posms, nolēmu aizbraukt. Brauciens ilga divas stundas, domāju, ka tas būtu labs treniņš fiziskajai sagatavotībai. "Cross Country" startēju otro reizi. Runājot par Ķekavas posmu, tas bija interesants. Trase bija forša. Beigās tā bija diezgan izbraukta, ar katru apli palika grūtāk. Sacensības bija noorganizētas augstā līmenī. Viss bija lieliski," izteicies Rauls Blumfelds.

Pēc vairāku gadu pauzes un smagas muguras traumas, trasē atgriezās un pārliecinošu uzvaru E2/E3 klasē izcīnīja enduro un "Cross Country" meistars Uģis Klimons. Šogad Uģim šis bija vienīgais posms, kurā viņš startēja. Savukārt “Open 1h” klasē uzvaras laurus plūca motokrosa lielmeistars ādažnieks Leons Kozlovskis, kurš pēc trīs gadu pārtraukuma bija nolēmis šogad startēt "Cross Country" posmā Ķekavā.

"Organizatori bija fantastiski pastrādājuši. Paldies viņiem par to. Paldies, ka (LaMSF ģenerālsekretāre) Egija Skurbe uzaicināja startēt, tāpēc arī nolēmu aizbraukt. Pēc Latvijas čempionāta posma motokrosā Cēsīs satraumēju kāju, pēc tam tik sanāca nobraukt divus treniņus, tāpēc nolēmu, ka šajā posmā startēšu “Open 1h” klasē. Trase man tik ļoti iepatikās, ka pēc stundas brauciena finišēju un sapratu, ka varēju vēl nobraukt arī to otru stundu. Stundu nobraucu treniņa režīmā, tā mierīgi. Visa atmosfēra bija ļoti forša un draudzīga. Man patika," tā Leons Kozlovskis.

Sacensību direktors, organizators Rolands Pankars ("MX Ķekava"): ""Cross Country" posms Ķekavā beidzot ir noticis. Nebiju cerējis, ka būs tik liels dalībnieku skaits, taču man par to ir liels prieks. Paldies maniem "MX Ķekava" komandas biedriem, kas palīdzēja trases sagatavošanā. Paldies par atbalstu Ķekavas novada pašvaldībai. Manuprāt, viss izdevās feini. Protams, ir lietas pie kurām vēl ir jāpiestrādā. Pēc finiša sportisti brauca klāt un teica, ka viss bija super, ļoti labi. Sportisti mājās devās apmierināti. Tā ir motivācija turpināt."

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.