Menu
 

Salaspilietis Kaļveršs Viļņā kļūst par Latvijas čempionu velokrosā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Svētdien Viļņā aizvadīts pirmais apvienotais Latvijas un Lietuvas čempionāts velokrosā (CX). Elites un U23 apvienotajā grupā par Latvijas čempionu kļuva salaspilietis Matīss Kaļveršs.

Turpinot veiksmīgo sadarbību starp Latvijas un Lietuvas riteņbraukšanas federācijām, svētdien Viļņā notika apvienotais velokrosa čempionāts. Sacensības pulcēja ap 100 sportistiem, no kuriem pārliecinoši lielākā daļa bija mājinieki. Kā vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija, trase bija gana ātra ar vienu lielu tilta estakādi un vairākiem citiem šķēršļiem.

Elites un U23 apvienotajā grupā stundu garajā sacīkstē jau no sākuma visiem pa priekšu aizbrauca lietuvietis Venants Lašinis. Drīz vien otrajā vietā izvirzījās Matīss Kaļveršs, tomēr būtiski pietuvoties līderim viņam gan neizdevās.

Finišā pirmais pārliecinoši Lašinis (1.09:23). Otrā vieta un Latvijas čempiona tituls Matīsam Kaļveršam (+01:53). Trešais absolūtajā vērtējumā un otrais Latvijas čempionāta ieskaitē bija Kārlis Klismets (+01:58), bet valsts čempionāta bronzu ieguva Rihards Reinfelds.

Junioru grupā ļoti pārliecinošs sniegums Gustam Lapiņam. Trenera Viestura Lukševica audzēknis bija ātrākais ne tikai starp Latvijas un Lietuvas junioriem, bet arī pārspēja amatieru grupu sportistus.

Jauniešu grupā meitenēm uzvarēja “Baldones RN” pārstāve Amanda Reilija Zariņa (51:59). Otrajā vietā esošā lietuviete Monika Ļutinskaite trenera Oļega Meļeha audzēknei zaudēja 32 sekundes.

30.oktobrī, Salaspilī notiks “Salaspils Zīriņu CX” kross, kas būs gada noslēdzošās riteņbraukšanas sacensības Latvijā un pirmās CX sacensības pēc vairāku gadu pauzes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.