Menu
 

Futbola virslīgā neveiksmes piedzīvo "Auda" un "Super Nova"/Salaspils (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda" Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda"

Ķekavas futbola klubs “Auda” piedzīvojis zaudējumu pirmajā spēlē Latvijas kausa ieguvēju statusā. Kārtējā neveiksme Latvijas virslīgas čempionātā arī sporta kluba “Super Nova”/Salaspils komandai.

FK “Auda” svētdien tikās ar futbola klubu “Liepāja”, sāka diezgan kūtri, un pirmajā puslaikā liepājnieki pelnīti izvirzījās vadībā. Pēc pārtraukuma mājinieki manāmi aktivizējās un izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, taču puslaika vidū nopelnīja “pendeli” un nonāca zaudētājos 0:2. Sešas minūtes pirms beigām Raivis Ķiršs vienus vārtus atguva un sarūpēja nervozu cīņas izskaņu, kurā sarkano kartīti izpelnījās “Audas” galvenais treneris Tomislavs Stipičs. Rezultāts gan tā arī nemainījās – 1:2.

SK “Super Nova”/Salaspils futbolisti savās mājās uzņēma RFS komandu, katrā puslaikā ielaida pa diviem vārtiem un piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas – 0:4.

Virslīgas turnīra tabulā pēc 33 kārtām FK “Auda” saglabā piekto pozīciju (48 punkti) bez reālām izredzēm līdz sezonas beigām pakāpties augstāk vai noslīdēt zemāk, bet “Super Nova” ar 18 punktiem ir pēdējā desmitajā vietā attiecīgi trīs un četrus punktus aiz konkurentiem uz vietas saglabāšanu virslīgā – FK “Metta” un FK “Spartaks”.

Latvijas pirmās līgas turnīrā FK “Salaspils” futbolisti, pateicoties diviem Edgara Pavļenko vārtu guvumiem otrajā puslaikā, ar 2:0 uzvarēja Rēzeknes komandu un tabulā pakāpās uz astoto vietu (25 p.). Desmitajā pozīcijā ir Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” vienība (22 p.), kas svētdien savās mājās ar 0:4 piekāpās pirmās līgas čempionu titulu jau nodrošinājušajiem  futbola skolas “Jelgava” spēlētājiem.

Latvijas otrās līgas turnīrā otro reizi šosezon tikās divas Pierīgas komandas – FK “Auda/Ķekava” savās mājās uzņēma Mārupes sporta centra futbolistus. Galvenie notikumi risinājās otrajā puslaikā – pašā sākumā viesus vadībā izvirzīja Kirils Zaharovs, taču 73.minūtē Ralfs Gustiņš rezultātu izlīdzināja, bet jau trīs minūtes vēlāk Marks Udovičenko iesita, ka izrādījās, uzvaras vārtus ķekaviešu labā – 2:1.

A grupas tabulā “Ķekava/Auda” ieņem otro vietu (23 p.) trīs punktus aiz līderiem FK “Beitar”, bet mārupieši, kuri bija vinnējuši trīs iepriekšējās spēles, ar 12 punktiem ir piektajā pozīcijā.

B grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Babītes sporta kluba futbolisti, kuri savās mājās Piņķos ar 6:2 pieveica Preiļu BJSS audzēkņus. Trīs vārtus guva Sandis Ķiecis, pa vieniem – Bohdans Poļakovs, Valērijs Indrjulis un Nikolass Kapuļins. Tabulā Babītes komandai ir 15 punkti un piektā (respektīvi trīspadsmitā) pozīcija.

(papildināta 5.rindkopa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.