Menu
 

Mārupes volejbolistes Latvijas čempionātu sāk ar pārliecinošu uzvaru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Volejbola federācija Foto - Latvijas Volejbola federācija

Ar pārliecinošu uzvaru Latvijas čempionāta pirmajā spēlē jauno sezonu svētdien sākusi Mārupes sporta centra dāmu volejbola komanda. Pirmo mājas spēli mārupietes aizvadīs 2.novembrī pret volejbola klubu “Jelgava”.

Sezonas atklāšanas spēlē pretinieču laukumā Mārupes komandas pretinieces bija Latvijas Universitātes/Rīgas Volejbola skolas audzēknes. Pēc visai spraigas cīņas pirmajā setā (25:20), viešņas “vienos vārtos” vinnēja otro (25:13) un arī trešajā bija krietni pārākas – 3:0 (20, 13, 17). Visvairāk punktu uzvarētāju labā nopelnīja Ilona Cehanoviča (15), Elza Kjakste (9) un Sanita Kuprašova (8).

Latvijas dāmu volejbola čempionāts šosezon norisinās pēc diezgan sarežģītas sistēmas. Vispirms komandas, kas nepiedalās Baltijas līgas turnīrā (kā mārupietes), pamatturnīrā un “play off” turnīrā noskaidro laureātes Nacionālās līgas ietvaros. Otrajā posmā savstarpējās spēles aizvada Nacionālās un Baltijas līgas komandas, un sešas labākās izslēgšanas turnīrā cīnās par Latvijas čempionāta godalgām.

Gatavoties decembra sākumā paredzētajiem Eiropas U17 čempionāta kvalifikācijas turnīriem turpina Latvijas jauniešu izlases. Kandidātu vidū ir arī vairāki Pierīgas jaunie volejbolisti – puišiem Jānis Ločs no Mārupes sporta centra, bet meitenēm Karmena un Katrīna Strukas no Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.