Menu
 

Olainietim Jānim Kuzminam trīs zelta medaļas skeitborda slaloma pasaules čempionātā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Argentīnas pilsētā Sanhuanā aizvadītas skeitborda slaloma pasaules čempionāts, kurā iespaidīgus panākumus guvuši Latvijas skeitbordisti. Vīru konkurencē Jānis Kuzmins no Olaines ieguva zelta medaļas līnijslalomā, hibrīdslalomā un speciālajā slalomā, bet dāmām rīdziniece Anna Monika Gailīte izcīnīja zelta medaļu līnijslalomā. Latviešiem arī vairākas sudraba un bronzas medaļas, pavēstīja Latvijas komandas pārstāvis Gustavs Gailītis.

"World Skate Games" ir starptautisks skrituļsportu festivāls, kas norisinājās trešo reizi. Pirmo reizi tajā bija iekļauts skeitborda slaloms. Tiesības pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā izcīnīja seši skeitbordisti – Jānis Kuzmins, Gustavs Gailītis, Toms Dreiblats, Artūrs Liskovs, kā arī dvīņumāsas Anna Monika Gailīte un Elīza Marija Gailīte. Dalībnieki sacentās četrās disciplīnās: hibrīdslalomā, līnijslalomā, speciālajā un milzu slalomā, kuras galvenokārt atšķiras ar konusu izvietojumu, trases garumu, stāvumu un ātrumu.

Sacensību pirmajā dienā hibrīdslalomā triumfēja latvieši – par pasaules čempionu kļuva olainietis Jānis Kuzmins, kurš finālā pārliecinoši uzvarēja abos braucienos un par 0,979 sekundēm pārspēja liepājnieku Tomu Dreiblatu. Trešā vieta rīdziniekam Gustavam Gailītim, bet ceturtā vēl vienam Olaines skeitborda meistaram Artūram Liskovam. Dāmu grupā otro vietu ieguva Anna Gailīte.

Otrajā dienā dalībnieki startēja līnijslalomā. Finālā dāmām par pasaules čempioni kļuva šī gada Eiropas vicečempione Anna Gailīte, bet viņas māsa Elīza izcīnīja trešo vietu. Vīriem atkal viss pjedestāls latviešiem – finālā Gailītis uzvarēja pirmo, Kuzmins otro braucienu, bet divu braucienu summā par 0,037 sekundēm pārāks bija Kuzmins. Trešā vieta Dreiblatam.

Speciālā slaloma finālā, gluži kā dienu iepriekš, Gailītis uzvarēja pirmo, Kuzmins otro braucienu, bet summā Kuzmins atkal par 0,036 sekundēm pārspēja tautieti. Cīņā par trešo vietu Dreiblats pārspēja Liskovu. Dāmām Annai un Elīzai Gailītei attiecīgi otrā un trešā vieta.

Visbeidzot milzu slalomā vīriem par pārsteigumu parūpējās čehs Jakubs Jirmans, kurš kļuva par pasaules čempionu. Otrā vieta pasaules eksčempionam Džordžam Papasam no ASV, bet trešā J.Kuzminam.

Visu četru disciplīnu kopvērtējumā vīriem Jānis Kuzmins bija pirmais, Gustavs Gailītis otrais, Toms Dreiblats trešais un Artūrs Liskovs piektais. Starp dāmām Anna Monika Gailīte ierindojās otrajā un Elīza Marija Gailīte trešajā vietā.

Pasaules čempions un Olaines novada domes deputāts Jānis Kuzmins: "Skeitborda slaloma debija "World Skate Games" un iespaidīgais Latvijas izlases triumfs pārsteidza daudzus. Labi sarīkotas sacensības pasaules otrā malā. Ceļš bija garš un nogurdinošs visai Latvijas izlasei. Man personīgi šī kopumā bija ļoti laba sezona ar lielisku noslēgumu un uzvaru Argentīnā. Tā kā skeitborda slaloms šāda līmeņa sarīkojumā norisinājās pirmo reizi, tas ir arī vēsturisks un saviļņojošs mirklis. Šis panākums nāca grūti un ir daudzu gadu ieguldījumu rezultāts. Esmu lepns par mūsu izlases gatavību sacensībām un parādīto sniegumu".

Latvijā pirmās zināmās sacensības ar skrituļdēļiem Rīgā un Liepājā sarīkotas 1983.gada rudenī, un tas nozīmē, ka nākamgad skeitborda sacensībām Latvijā apritēs apaļa jubileja – 40 gadi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.