Menu
 

Pierīgas florbola klubi atsāk sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "PPB Media", "Ķekavas Bulldogs" Foto - "PPB Media", "Ķekavas Bulldogs"

Pēc pauzes, kas bija saistīta ar Latvijas florbola valstsvienības piedalīšanos pasaules čempionātā Šveicē, ar triju Pierīgas klubu piedalīšanos atsācies Latvijas virslīgas čempionāts. Aizvadītas arī vairākas spēles Latvijas florbola pirmās līgas turnīrā.

Līderpozīcijas virslīgā saglabājusi florbola skolas “Masters”/Ulbrokas komanda, kas sestdien viesos ar 9:3 pieveica Kocēnu “Rubeni”. Jau pirmajā trešdaļā ulbrokieši panāca 4:0 pārsvaru un vēlāk 11 minūšu laikā iemeta vēl četrus vārtus pēc kārtas. Pa trim rezultatvitātes punktiem savāca Valters Lapiņš (2+1) un Andrejs Šķerbergs (1+2), divus vārtus iemeta arī Tomass Kristofers Birstiņš.

Ar pārliecinošu uzvaru pār “Bauskas” vienību ceturto pozīciju tabulā nosargājuši “Ķekavas” florbolisti. Izšķirošā spēlē bija otrā trešdaļa, kad uz astoņiem ķekaviešu goliem laukuma saimnieki atbildēja tikai ar trim. Beigu rezultāts – 15:4. Toms Ķeirāns un Markuss Jaunševskis izcēlās ar “hettriku” un vienu rezultatīvu piespēli, bet “Ķekavas” pārstāvim Latvijas izlasē Klāvam Jansonam piecas rezultatīvas piespēles.

Neveiksmes turpina vajāt Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas florbola klubu “SĀC”, kas sestdien Ādažos piedzīvoja septīto zaudējumu sezonas deviņos mačos. Mājinieki pirmajā trešdaļā ielaida četrus vārtus un piekāpās 7:12 (Alvim Dālem 2+1, Dēvidam Osītim 1+3).

Virslīgas turnīra tabulā FS “Masters”/Ulbrokas ir astoņas uzvaras deviņās spēlēs un 23 punkti, tuvākajiem sekotājiem FBK “Valmiera” – par četriem mazāk (un spēle rezervē). Talsu NSS/”Krauzers” un “Ķekavai” ir pa 17 punktiem, bet ķekavieši aizvadījuši vienu spēli vairāk. FBK “SĀC” ar 5 punktiem 9 spēlēs ir priekšpēdējā desmitajā vietā.

No trim pirmajā līgā spēlējošajiem Pierīgas klubiem pie uzvaras nedēļas nogalē tikai vienīgi Latvijas Universitātes/FS “Masters” florbolisti, kuri Ulbrokas  sporta kompleksā ar 9:3 pieveica “Ogres vilkus”/”Lielvārdi” (Eināram Osipovam 2+2, Haraldam Kalniņam 2+1). “Ķekavas Bulldogs” savās mājās ar 2:10 kapitulēja Liepājas “Kuršiem” (Mārtiņam Urtānam 1+1), bet FBK “SĀC” pirmās līgas komanda svētku vakarā zaudēja florbola klubam “Madona” 5:8 (Mikam Nagliņam 2+0).

LU/FS ”Masters” ir četras uzvaras septiņās spēlēs (12 p.), “Ķekavas Bulldogs” – divas uzvaras septiņās spēlēs, bet FBK “SĀC” florbolisti zaudējuši visas sešas cīņas. Divi panākumi sešos mačos ir florbola klubam “Saulkalne”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.