Menu
 

Pasaules kausa sezona kamaniņu braucējiem sākas ar Upītes/Ozoliņas ceturto, Bota/Plūmes sesto un Vītolas septīto vietu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Mareks Galinovskis un Jānis Pastars, LKSF Foto – Mareks Galinovskis un Jānis Pastars, LKSF

Insbrukas trasē Austrijā sestdien startēja jaunā kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas sezona. Vēsturē pirmajās sacensībās dāmu divnieku ekipāžu konkurencē ceturto vietu izcīnīja Anda Upīte un Sanija Ozoliņa, vīriem sesto vietu ieņēma ropažnieki Mārtiņš Bots/Roberts Plūme , bet individuālajās sacensībās dāmām labākā no Latvijas izlases bija siguldiete Elīna Ieva Vītola, kura ieņēma septīto vietu.

A.Upīte/S.Ozoliņa dienu iepriekš ieņēma ceturto vietu Nāciju kausa sacensībās un uzrādīja ceturto rezultātu arī abos sestdienas braucienos. Uzvarētājām austrietēm Selinai Eglei un Larai Mihaelai Kipai latvietes zaudēja 0,531 sekundi, bet no godalgotā trijnieka viņas atpalika par 0,125 sekundēm. Startēja 11 dāmu ekipāžas, turklāt ne viena vien kamaniņu braucēja drīz pēc tam startēja individuālajās sacensībās.

No trim Latvijas pārstāvēm labāko desmitniekā izdevās iekļūt vienīgi Elīnai Ievai Vītolai, kura ar devīto un septīto laiku braucienos ieņēma septīto vietu 0,508 sekundes aiz uzvarētājas austrietes Madeleinas Egles (tieši tādu pašu rezultātu uzrādīja arī amerikāniete Farkuharsone).

Sigita Bērziņa no Siguldas 30 dalībnieču konkurencē ierindojās 12.vietā (13.un 11.rezultāts braucienos; +06,33 s), bet Kendija Aparjode no Saulkrastiem – 15.vietā (11.un 17.rez.; +0,740). Visas trīs līdz ar to iekļuva starp svētdien paredzēto Sprinta kausa sacensību dalībniecēm. Ceturtā Latvijas izlases kamaniņu braucēja juniore Frančeska Bona Nāciju kausa sacensībās piektdien palika 25.vietā un Pasaules kausa pamatsacensībām nekvalificējās.

Divnieku ekipāžu sacensības neierasti aizritēja bez brāļu Šicu klātbūtnes (karjeru beiguši arī Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Elīza Tīruma un Ulla Zirne). Mārtiņš Bots/Roberts Plūme pēc pirmā brauciena bija piektajā pozīcijā, taču otrajā vienu pozīciju zaudēja. Pirmās trīs vietas izcīnīja mājinieki Austrijas kamaniņu braucēji ar Juriju Tomasu Gatu un Rikardo Martinu Šefu priekšgalā. Bots/Plūme viņiem zaudēja 0,153 sekundes.

Pasaules kausa debitanti garkalnietis Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts pirmajā braucienā teju piedzīvoja kritienu, tomēr finišēja un uzrādīja 18.laiku, bet otrajā uzlaboja pozīcijas, pakāpās uz 14.vietu (+1,207) un kvalificējās Sprinta kausam.

Svētdien Insbrukā norisināsies individuālās sacensības vīriem un Sprinta kausa braucieni visās četrās disciplīnās.

Sezonas ievada sacensības aizvadījusi arī Latvijas kamaniņu sporta jaunā maiņa. Lillehammeres trasē Norvēģijā piektdien un sestdien aizvadīts junioru Pasaules kausa izcīņas otrais posms, un Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem izdevās izcīnīt visa veida medaļas.

Divnieku ekipāžu sacensībās latvietes pat ieņēma pirmās divas vietas – zelts Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai (Salaspils/Ropaži) un sudrabs Martai Robežniecei/Kitijai Bogdanovai (Ropaži/Rīga). Savukārt junioriem trešie bija Kaspars Rinks/Vitālijs Jegorovs (Ropaži/Saurieši) un ceturtie Raimonds Baltgalvis/Krišjānis Brūns (Saulkrasti/Zaķumuiža).

Individuālajās sacensībās pirmā posma uzvarētājs Kaspars Rinks no Ropažu novada šoreiz ieņēma piekto vietu un Roberts Dreimanis četrpadsmito, bet juniorēm Zane Kaluma no Saulkrastiem ierindojās 21.vietā. Komandu stafetē Latvijas četrinieks Z.Kaluma, K.Rinks un Baltgalvis/Brūns izcīnīja otro vietu.

Savukārt tepat Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē piektdien un sestdien pirmo reizi norisinājās Jauniešu kontinentālā kausa pirmais posms. Diemžēl mājiniekiem pie godalgām tikt  neizdevās, un lielākie panākumi bija divvietīgo ekipāžu sacensībās, kur ceturtās vietas ieņēma Jānis Gruzdulis-Borovojs no Sauriešiem un Uldis Jakseboga no Ropažiem, kā arī Arta Pole un Agnija Bogdanova (Ropaži/Rīga).

Kā informēja Latvijas Kmaniņu sporta federācijā, junioriem Aleksis Siņiļņikovs ierindojās septītajā vietā. Eduardam Martam Markitānam 14.vieta, Robertam Lazdānam 22.vieta, Ričardam Daukštam 24.vieta un Uldim Jaksebogam 27.vieta. Jaunietēm rezultāti nedaudz labāki – piektā bija Anna Aizupe no Ulbrokas, sestā Amanda Ogorodņikova no Saulkrastiem, vienpadsmitā Margita Sirsniņa, bet Agnija Bogdanova piedzīvoja kritienu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.