Menu
 

Latvijas kamaniņu divnieki izcīna medaļas sezonas pirmajās Sprinta kausa sacensībās (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis Foto - Mareks Galinovskis

Pasaules kausa izcīņas pirmā posma ietvaros notikušajās Sprinta kausa izcīņas sacensībās kamaniņu sportā divnieku ekipāžām otro vietu svētdien izcīnīja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, bet dāmu sacensībās Anda Upīte un Sanija Ozoliņa ieņēma trešo vietu. Latvijas kamaniņu braucēju pieaugušo izlasei tās ir ir pirmās godalgas jaunajā sezonā.

Sprinta kausā, kurā piedalījās 15 labākie pēc sestdienas Pasaules kausa pamatsacensību rezultātiem, vienīgo braucienu visātrāk veica austrieši Janiks Millers un Armins Fraušers. Bots/Plūme, kuri dienu iepriekš bija sestajā vietā, finišā viņiem zaudēja 0,015 sekundes, kas izrādījās otrais labākais rezultāts. Otrā Latvijas ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts ierindojās 10.vietā 0,141 sekundi aiz uzvarētājiem.

Dāmu divnieku sacensībās Anda Upīte un Sanija Ozoliņa spēja pakāpties par vienu pozīciju augstak, salīdzinot ar sestdienas Pasaules kausa sacensību rezultātiem, un izcīnīja trešo vietu. Kārtējo uzvaru Austrijai nodrošināja Selina Egle un Lara Mihaela Kipa, kurām Latvijas duets zaudēja 0,113 sekundes.

Krietni pieticīgākas bija Latvijas kamaniņu braucējas individuālajās Sprinta kausa sacebsībās. Siguldiete Elīna Ieva Vītola ieņēma 11.vietu (0,235 sekundes aiz uzvarētājas Madeleinas Egles), saulkrastiete Kendija Aparjode 14.vietu (+0,302 s), bet Siguta Bērziņa palika pēdējā 15.pozīcijā (+0,357 s).

Pirms Sprinta kausa notika Pasaules kausa pamatsacensības vīriem, Saulkrastietis Kristers Aparjods ar septīto un vienpadsmito rezultātu braucienos ieņēma astoto vietu 0,745 sekundes aiz pirmā posma uzvarētāja austrieša Niko Gleiršera, bet siguldietis Gints Bērziņš braucienos uzrādīja 13.un 14.laiku un summā ierindojās 14.vietā (+1,076 s).

Vēlāk Sprinta kausa sacensībās abaiem latviešiem pozīcijas izdevās nedaudz uzlabot – Aparjodam septītā vieta (0,201 sekundi aiz Niko Gleiršera no Austrijas) un Bērziņam devītā vieta (+0,238 s).

Nākamie divi Pasaules kausa posmi notiks Ziemeļamerikā – Vistlerā (Kanāda) un Pārksitijā (ASV), bet ceturtais un piektais posms, kurā arī sadalīs Eiropas čempionāta medaļas, paredzēts pēc Jaunā gada Siguldā.

(papildināta ar 4.-7.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.