Menu
 

Babītē sadalītas Latvijas krosa čempionāta medaļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Babītē sadalītas Latvijas krosa čempionāta medaļas lacplesukross.lv un Babītes novada pašvaldība

Septiņdesmit pretendentu uz Latvijas čempionāta medaļām un četri simti dalībnieku Babītes novada atklātajā čempionātā – tādu popularitāti izpelnījās krosa skriešanas sacensības, kas pagājušās nedēļas nogalē notika Piņķos.

Latvijas krosa čempionātā par godalgām cīnījās gan pieaugušie, gan junioru un jauniešu vecuma skrējēji, un laureātu vidū iekļuva ne viens vien Pierīgas novadu pārstāvis. Tā dāmu elites grupā 6 km distancē par Latvijas čempioni pārliecinoši kļuva “Suuno Latvija” komandas pārstāve Sandra Grosberga no Babītes. Viņa finišēja pēc 22 minūtēm un 30 sekundēm un tuvāko sekotāju apsteidza par 46 sekundēm.

Vīru elites skrējienā 8 km distancē uzvarēja dobelnieks Jānis Girgensons (24:48). Viņš, starp citu, jau dienu vēlāk piedalījās patriotiskajā taku un tematisko šķēršļu skrējienā “Lāčplēšu kross” un galvenajā 10 km distancē aiz mārupieša Dmitrija Serjogina ieņēma otro vietu. Serjogins Mežaparkā pamanījās finišēt pirmais arī 5 km skrējienā, savukārt dāmu konkurencē 5 km distancē otrā bija Jeļena Ābele no Mārupes, bet 20 km distancē – Irita Puķīte no Saulkrastiem (fotogaleriju skatīt pielikumā).

Latvijas krosa čempionātā U20 vecuma grupā (5 km) otro vietu aiz Artūra Niklāva Medveda no Aizputes ieņēma salaspilietis Andrejs Bānis, bet juniorēm (4,5 km) uzreiz aiz uzvarētājas Annas Marijas Petrakovas finišēja Siguldas sporta skolas audzēknes Magda Cigle un Loreta Lemberga. U18 grupas sacensībās jauniešiem (3,5 km) uzreiz aiz labāko trijnieka palika ādažnieks Kristiāns Upenieks, siguldietis Nils Ciglis un Jegors Ivanovs no Babītes.

Babītes novada atklātais čempionāts krosā bija pulcējis ievērojamu skaitu skriešanas cienītāju ne tikai no Rīgas, Jūrmalas, Babītes un Rīgas apkārtnes, bet arī tuvākiem (Ogre, Jelgava, Iecava, Bauska) un tālākiem (Nīkrāce, Grobiņa, Ventspils, Aizpute, Madona, Jēkabpils, Preiļi) Latvijas nostūriem.

Dažādās vecuma grupās – no jaunāko klašu skolēniem līdz senioriem – un dažādās distancēs – no 300 metriem līdz 5 kilometriem – par uzvarētājiem kļuva arī Kamilla Vanadziņa un Ilona Kojaloviča no Babītes, Guna Bierande-Bierena un Anatolijs Purviņš no Salaspils, Džeimss Straubergs, Hermanis Valtass un Marija Mežraupa no Mārupes, Vilnis Liepiņš no Carnikavas, Uģis Kronbergs no Jaunmārupes, Kristīne Slišāne no Olaines un Jānis Stūrītis no Siguldas.

Vēl laureātu vidū iekļuva Ingus Martinsons, Uldis Švalbe un Kate Ketrīna Skujiņa no Babītes novada, Amanda Valtasa, Katrīna Gedroviča un Roberts Straubergs no Mārupes, Zane Ķīkule no Salaspils, Inga Kronberga no Jaunmārupes un Martins Stūrītis no Siguldas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.