Menu
 

Foto: Ropažu šautriņu metēji un Mārupes volejbolistes nosargā Pierīgas čempionu titulus Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pierīgas novadu sporta spēļu šautriņu mešanas sacensībās nepārspēti jau septīto gadu pēc kārtas ir Ropažu novada meistari. Pierīgas novadu sporta spēļu šautriņu mešanas sacensībās nepārspēti jau septīto gadu pēc kārtas ir Ropažu novada meistari. Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Nedēļas nogalē notikušajā Pierīgas novadu sporta spēļu dāmu volejbola turnīrā otro gadu pēc kārtas triumfējusi Mārupes komanda. Savukārt šautriņu mešanas sacensībās nepārspēti jau septīto gadu pēc kārtas ir Ropažu novada meistari.

Volejbola turnīrā Tīraines sporta kompleksā pēdējo gadu ierastajam kvartetam – Mārupe, Babīte, Krimulda un Ropaži – šoreiz bija piepulcējušās arī Stopiņu novada volejbolistes. Viņām gan nācās piedzīvot zaudējumus visās četrās spēlēs līdz diviem uzvarētiem setiem un palikt pēdējā piektajā vietā. Arī pret Ropažu novada komandu (0:2), kam šis bija vienīgais panākums un līdz ar to iegūta ceturtā vieta.

Trešo vietu ieņēma Krimuldas novada volejbolistes, kuras divos setos pieveica Stopiņu un Ropažu komandas, bet zaudēja Mārupes un Babītes volejbolistēm. Tādējādi turnīra uzvarētāju noteikšanā izšķirošā bija divu Nacionālajā līgā (pēc ranga otrais spēcīgākais turnīrs Latvijā) spēlējošo Pierīgas novadu komandu savstarpējai cīņai, kurā mārupietes ar 2:0 (25:21, 27:25) pārspēja Babītes vienību un nosargāja čempioņu titulu.

Vienlaikus ar dāmu volejbola turnīru notika Pierīgas novadu sporta spēļu šautriņu mešanas sacensības Zaķumuižā. Turnīram spēlē "Krikets", kas aizritēja pēc viena apļa sistēmas, bija pieteikušās sešas Pierīgas novadu komandas. Kā ierasts, komandu sastāvos bija četri dalībnieki (no tiem vismaz vienai bija jābūt dāmai), un katra cīņa ritēja līdz divām uzvarētām spēlēm.

Jau par tradīciju kļuvusi Ropažu novada komandas uzvara, un interesanti, ka jau trešo gadu pēc kārtas čempioni turnīrā tomēr piedzīvoja vienu zaudējumu – pret Saulkrastu šautriņu metējiem (1:2). Pārējās četrās spēlēs ropažnieki palika nepārspēti (2:0) un izcīnīja pirmo vietu.

Cīņā par otro vietu pa trim uzvarām un diviem zaudējumiem bija Krimuldas un Saulkrastu komandām, taču kopējā spēļu bilance bija labāka krimuldiešiem (+2; saulkrastiešiem 0), kuriem līdz ar to Pierīgas vicečempionu tituls. Tālākajās vietās ierindojās Babītes, Sējas un Mālpils novadu komandas.

Sestdien, 27.oktobrī, Babītes sporta kompleksā Piņķos norisināsies Pierīgas novadu sporta spēļu peldēšanas sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.