Menu
 

Foto: Siguldas un Lietuvas badmintonisti dominē LABL otrajā posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Siguldas un Lietuvas badmintonisti dominē LABL otrajā posmā Siguldas badmintona klubs

Piecu valstu sportisti piedalījušies brīvdienās Siguldas 1.pamatskolas sporta zālē notikušajās “Yonex” Latvijas Apvienotās badmintona līgas otrā posma sacensībās. Līdz ar mājiniekiem siguldiešiem lielākos panākumus guva viesi no Lietuvas.

Siguldas badmintona kluba pārstāvjiem labākās sekmes bija dāmu un jauniešu turnīros. Divas uzvaras dāmu elites grupās guva Jekaterina Romanova. Vienspēļu pusfinālā viņa ar 11:21, 21:12, 21:15 pārspēja galveno favorīti Unu Bergu no Valmieras, bet finālā ar 21:18, 21:12 citu Siguldas kluba dalībnieci Moniku Radovsku. Arī trešo vietu ieguva siguldiete – Anna Kupča.

Dubultspēlēs J.Romanova pārī ar Liānu Lenceviču finālā uzvarēja Terēzi Balodi un lietuvieti Sandru Damaškaiti 21:11, 21:17, svinot otro uzvaru turnīrā. Ceturtās palika siguldietes Diāna Aleksejeva un Arta Priedniece.

B grupas turnīros divas godalgotās vietas ieguva Diāna Lenceviča. Vienspēlēs viņa vinnēja četras no piecām spēlēm un ieņēma otro vietu aiz valmierietes Noras Konovalovas, bet dubultspēlēs uzvarēja, spēlējot kopā ar Paulu Mackēviču.

Jauniešu turnīros U13 vecuma grupā meitenēm pirmās divas vietas izcīnīja Siguldas badmintona kluba un Siguldas sporta skolas pārstāves Madara Mackēviča un Anete Priedniece, bet U11 grupas finālā siguldiete Madara Pavlova piekāpās Nikoletai Grietai Bambāne no “Dārta/Daugmale” komandas. Savukārt puišiem uzvaras savās grupās izcīnīja Siguldas jaunie badmintonisti Daniels Kubliņš (U11) un Ričards Līdaks (U13).

Pieticīgāki bija Latvijas badmintonistu rezultāti vīru turnīros. Vienīgo uzvaru svinēja Andis Bērziņš no Valmieras pārī ar rīdzinieci Diānu Stogniju jaukto dubultspēļu turnīrā, kura finālā viņi ar 8:21, 21:17, 21:19 sīvā cīņā pārspēja Lietuvas duetu Toms Vaškevičs un Sandra Damaškaite. Bērziņš un Vaškevičs tikās arī spēcīgākās A grupas vienspēļu finālā, un šoreiz nedaudz pārāks bija lietuvietis – 21:19, 13:21, 21:17.

Abos vīru dubultspēļu turnīros (A un B grupās) finālos savā starpā sacentās Lietuvas pāri. B vienspēļu turnīrā uzvarēja lietuvietis Sauļus Pipīne, bet C grupā – Latvijas studējošais indietis Pravīns Kanna Mutukrišnans (attiecīgi ceturto un trešo vietu ieguva siguldieši Uvis Raivis Kronenbergs un Pēteris Jonins).

Latvijas Apvienotās badmintona līgas trešā posma sacensībās paredzētas īsi pirms Jaunā gada – 29.un 30.decembrī Siguldas Sporta centrā. Pavisam šosezon Siguldā un Inčukalnā plānoti seši posmi. Savukārt jau 27.un 28.oktobrī Jaunolaines sporta namā risināsies Latvijas badmintona čempionāts jauniešiem U17 vecuma grupā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.