Menu
 

Salaspils handbolistes uzvar Ulbrokā, zaudē Dobelē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Latvijas dāmu handbola čempionātā Salaspils sporta skolas vienība guva uzvaru principiālajā Pierīgas duelī pār Stopiņu pagasta handbola komandu, bet piedzīvoja zaudējumu cīņā ar Dobeles handbolistēm. Kārtējā neveiksme Salaspils vīru handbola klubam.

Stopiņu PHK un Salaspils sporta skolas komandu šīs sezonas otrajā savstarpējā spēlē Ulbrokā pirmā puslaika vidū ar pieciem precīziem metieniem pēc kārtas salaspilietes panāca pirmo nozīmīgo pārsvaru (11:6), taču izšķirošo pārsvaru viešņas iekrāja otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs (28:16). Stopiņu handbolistes starpību uz brīdi samazināja līdz septiņiem vārtiem (29:22), taču uzreiz pēc tam ielaida vēl piecus vārtus un beigās piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas – 30:40.

Mājinieču labā Elita Ekkerte iemeta deviņus, Laura Lielā septiņus, Lana Nikolajeva un Viktorija Talagajeva pa sešiem vārtiem. Salaspils komandas rindās rezultatīvākās bija Patrīcija Elizabete Prūse, Dace Potapova (pa 9) un Linda Borisanova (6).

Svētdien salaspiliešu mačs viesos pret “REIR”/Dobeles sporta skolas handbolistēm faktiski tika izšķirts jau līdz pirmā puslaika vidum. Salaspils handbolistes no pirmajiem 12 metieniem realizēja tikai divus, bet mājinieces meta gandrīz nekļūdīgi – 2:15. Turpinājumā spēle izlīdzinājās, un dobelnieces līdz pat beigām saglabāja 10-15 vārtu pārsvaru – 45:31. Salaspils sporta skolai Dace Potapova un Linda Borisanova iemeta pa septiņiem vārtiem, Nataļja Kozlova četrus.

Virslīgas turnīra tabulā Salaspils handbolistes ar 12 punktiem 10 spēlēs ieņem otro vietu aiz Ludzas sporta kluba “Latgols” (16 p. 10 sp.), bet Stopiņu PHK ir pēdējā septītajā vietā bez punktiem.

Līdzīgs scenārijs dāmu spēlei Dobelē bija arī vīru virslīgas mačam Murjāņos, kur MSĢ audzēkņi uzņēma “Salaspils” handbolistus. Laukuma saimnieki sāka ar pieciem precīziem metieniem pēc kārtas, līdz 20.minūtei bija sasnieguši 16:4 pārsvaru un apmēram šādu starpību nosargāja līdz cīņas beigām – 41:27. Viesu labā pa astoņiem metieniem realizēja Ivars Brics un Artūrs Kļaviņš, piecus – Kaspars Luksis.

Salaspilieši piedzīvojuši zaudējumus visās pirmajās deviņās spēlēs un atrodas turnīra tabulas pēdējā septītajā vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.