Menu
 

Pierīgas kamaniņu braucēji izcīna sudrabu Vistlerā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis Foto - Mareks Galinovskis

Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās komandu stafetē Vistleras trasē Kanādā siguldiete Elīna Ieva Vītola, saulkrastietis Kristers Aparjods un ropažnieku ekipāža Mārtiņš Bots un Roberts Plūme izcīnīja otro vietu.

Sezonas pirmajās stafetes sacensībās gan startēja tikai sešu valstu komandas. Latvieši savus braucienus veica teju nevainojami un apsteidz tābrīža līderus, Pasaules kausa pirmajā posmā dominējušos austriešus. Tomēr Vācijas komanda, kas startēja pēdējā, Latvijas komandu tomēr pārspēja par 0,147 sekundēm.

Iepriekš notikušajās divnieku ekipāžu sacensībās vīriem Bots/Plūme ieņēma sesto vietu, kaut pēc pirmā brauciena bija astotie (otrajā – trešais labākais rezultāts). Uzvarētājiem pieredzējušajiem vāciešiem Egertam/Benekenam viņi summā zaudēja 0,280 sekundes.

Otrā Latvijas ekipāža, Pasaules kausa debitanti Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts neveiksmīgi veica pirmā brauciena lejasdaļu un beigās ierindojās devītajā vietā (+0,514).

Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā pēc trim sacensībām (divi Pasaules kausa posmi un viens Sprinta kauss) Bots/Plūme iņem ceturto vietu (185 p.) un Ševics-Mikeļševics/Krasts – desmito (103 p.). Līderi ir austrieši Gats/Šefs (230 p.).

Latvijas dāmu ekipāža Anda Upīte/Sanija Ozoliņa uz Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā nav devusies. Nākamais Passaules kausa posms notiks nākamās nedēļas nogalē Pārksitijas trasē ASV.

Sestdien Vinterbergas trasē Vācijā notikušajā junioru Pasaules kausa izcīņas trešā psosma ietvaros notikušajās komandu sacensībās Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja otro vietu. Siguldiete Frančeska Bona, ropažnieks Kaspars Rinks un divnieks Raimonds Baltgalvis (Saulkrasti) un Krišjānis Brūns (Zaķumuiža) par 0,999 sekundēm zaudēja Vācijas kvartetam.

Iepriekš notikušajās individuālajās sacensībās juniorēm Zane Kaluma no Saulkrastu novada ieņēma sesto vietu, bet Frančeska Bona, kura vienā no braucieniem bija ceturtā ātrākā, summā ierindojās septītajā pozīcijā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.