Menu
 

Kamaniņu braucējam Rinkam Eiropas junioru čempionātā divas zelta medaļas un sudrabs komandu sacensībās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Trīs godalgas izcīnījuši Latvijas jaunie kamaniņu braucēji Altenbergas trasē Vācijā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma ietvaros notikušajā Eiropas junioru čempionātā. Visu triju medaļu iegūšanā piedalījās ropažnieks Kaspars Rinks.

Individuālajās sacensībās junioriem K.Rinks bija labākais abos braucienos un otrās vietas ieguvēju austrieti Kallanu summā apsteidza par 0,548 sekundēm. Roberts Dreimanis pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un palika pēdējā 33.vietā (+14,850 s).

Divnieku ekipāžu konkurencē Kaspars triumfēja pārī ar Vitāliju Jegorovu no Sauriešiem. Pirmajā meģinājumā Latvijas duets bija ātrākais, otrajā uzrādīja otro labāko rezultātu un summā tuvākos konkurentus vāciešus Jēgeru/Šteiti pārspēja par 0,095 sekundēm. Astotajā vietā ar 5.un 10.laiku braucienos ierindojās Raimonds Baltgalvis no Saulkrastiem un Krišjānis Brūns no Zaķumuižas (+1,575 s). Startēja desmit divnieki.

Trešo medaļu Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja komandu sacensībās, kur siguldiete Frančeska Bona, Kaspars Rinks un Baltgalvis/Brūns ieņēma otro vietu aiz Vācijas komandas (+0,561 s).

Pirms tam notikušajās divnieku ekipāžu sacensībās juniorēm Marta Robežniece no Ropažiem un Kitija Bogdanova no Rīgas otrajā braucienā uzrādīja labāko laiku, taču piektais rezultāts pirmajā braucienā neļāva pakāpties augstāk par ceturto vietu (0,227 sekundes aiz Eiropas čempionēm Cimmermanes un Švarcas). Savukārt Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Elizabete Zvilna no Ropažiem Otrajā mēģinājumā bija otrās labākās, taču pirmajā tikai desmitās – summā septītā vieta (+0,794 s).

Savukārt individuālajās sacensībās juniorēm Frančeska Bona ieņēma sesto vietu (0,297 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Pīčmanes), bet Zane Kaluma no Saulkrastiem 29 dalībnieču konkurencē ierindojās 18.vietā (+1,644 s).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.