Menu
 

Latvijas kausus kamaniņu sportā izcīna Aparjods, Vītola, Bots/Plūme un Robežniece/Bogdanova

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis Foto - Mareks Galinovskis

Piektdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē 2022.gadu ar Latvijas kausa izcīņu noslēdza Latvijas kamaniņu braucēji – gan pieaugušo un junioru izlases dalībnieki, gan jaunieši trijās vecuma grupās, kopumā 77 sportisti.

Vīru un junioru konkurencē startēja pieci kamaniņu braucēji, turklāt Gints Bērziņš otrajā braucienā nestartēja. Par kausa ieguvēju pārliecinoši kļuva Kristers Aparjods no Saulkrastiem, aiz viņa ierindojas šāgada Eiropas junioru čempions ropažnieks Kaspars Rinks, kā arī Roberts Dreimanis un saulkrastietis Aleksis Siņeļņikovs.

Dāmām un juniorēm piecu dalībnieču konkurencē triumfēja siguldiete Elīna Ieva Vītola, kura pirmajā braucienā bija trešā, bet otro veica labāk par konkurentēm un otrās vietas ieguvēju Sigitu Bērziņu summā apsteidza par sekundes četrām tūkstošdaļām. Trešā bija Kendija Aparjode, aiz viņas juniores Frančeska Bona no Siguldas un Zane Kaluma no Saulkrastiem.

Vīru divnieku sacensībās ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme pārspēja vienīgos konkurentus garkalnieti Eduardu Ševicu-Mikeļševicu un Lukasu Krastu. Savukārt starp junioriem Raimonds Baltgalvis un Krišjānis Brūns (Saulkrasti/Zaķumuiža) nedaudz negaidīti aiz sevis atstāja Eiropas čempionāta uzvarētājus Kasparu Rinku un Vitāliju Jegorovu (Ropaži/Saurieši), kā arī jauniešu ekipāžu no Ropažiem Jānis Gruzdulis-Borovojs un Uldis Jakseboga.

Dāmu divnieku sacensībās juniores Marta Robežniece un Kitija Bogdanova (Ropaži/Rīga) pārspēja Pasaules kausa debitantes Andu Upīti un Saniju Ozoliņu (Sigulda/Rīga) un otro junioru vecuma ekipāžu Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna (Ropaži/Rīga). Jauniešu sacensībās startēja vien Arta Pole un Agnija Bogdanova (Ulbroka/Rīga).

Individuālajās sacensībās jauniešiem vecākajā A grupā labāko trijniekā iekļuva Matīss Krišjānis no Ropažu novada, siguldietis Roberts Lazdāns un cēsnieks Edvards Marts Markitāns, bet jaunietēm – Anna Aizupe no Ulbrokas, Amanda Ogorodņikova no Saulkrastiem un Katrīne Duganova no Ropažu novada.

Vidējā B grupā sacensības notika tikai puišiem, un labākos rezultātus sasniedza trīs Ropažu novada jaunie kamaniņu braucēji Ģirts Circenis, Roberts Sprukuls un Everts Precinieks. Jaunākajā C grupā labākie bija ārpus konkurences startējušie Edens Cepulis un Gustavs Babris, bet trešais bija Adrians Šics no Siguldas. Savukārt meitenēm labāko trijniekā rīdziniece Amanda Celma (ārpus konkurences), siguldiete Katrīna Parfenkova un Katija Rimicāne no Ropažiem.

Kā zināms, 7.un 8.janvārī Siguldas trasē norisināsies Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.