Menu
 

Siltajiem laikapstākļiem nevajadzētu ietekmēt Siguldā gaidāmo Pasaules kausa posmu treniņus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siltajiem laikapstākļiem nevajadzētu ietekmēt Siguldā gaidāmo kamaniņu sporta Pasaules kausa posmu treniņus un arī sacensības, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) ģenerālsekretārs Kristaps Mauriņš, kurš vienlaikus ir sacensību menedžeris.

Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra var sasniegt pat +8 grādus pēc Celsija, bet nedēļas turpinājumā gaidāma strauja temperatūras krišanās. 

Pirmdiena ir sacensību dalībnieku ierašanās diena un trešdien sāksies oficiālie treniņu, bet papildu treniņus iespējams aizvadīt jau otrdien. Pasaules kausa sacensības Siguldā norisināsies divas nedēļas nogales pēc kārtas, turklāt nākamajā nedēļā tiks dalītas arī medaļas Eiropas čempionāta ieskaitē. 

"Lielākā daļa komandu ieradīsies tikai šodien, bet dažas valstis ieradās ātrāk, piemēram, jau pirms jaunā gada šeit bija sportisti no Austrijas, Zviedrijas un Čehijas. Pirmdien, kas ir oficiālā ierašanās diena, pa trasi braukt neviens nedrīkst. Otrdien pusdienlaikā sākas papildu treniņbraucieni tiem sportistiem, kuri nestartēja vai nekvalificējās Pārksitijas posmam," stāstīja Mauriņš.

"Tā kā sola, ka strauji palikts auksts, sportistiem būs neliels izaicinājums, jo treniņos trase būs krietni lēnāka, bet sacensībās jau ledus būs labs un ātrs. Trasi var uzturēt arī kādos +15 grādos, tāpēc domāju, ka par laikapstākļiem nav jāuztraucas. Ledus meistari tiks galā ar visiem laikapstākļiem un maksimāli labi nodrošinās ledus kvalitāti," turpināja Mauriņš.

Sacensības Siguldā sāksies ar piektdienu, kad norisināsies Nāciju kauss, kas vienlaikus ir kvalifikācija sestdien un svētdien gaidāmajām pamatsacensībām. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.