Menu
 

Latvijas kamaniņu izlases mehāniķis un treneris Kivlenieks: Eiropas čempionātā esam gatavi uz vēl labākiem rezultātiem

  • Autors:  LETA
Foto - Mareks Galinovskis Foto - Mareks Galinovskis

Latvijas kamaniņu sporta izlase šajā nedēļas nogalē Siguldā gaidāmajā Eiropas čempionātā ir gatava uz vēl labākiem rezultātiem, nekā sestdien un svētdien aizvadītajā Pasaules kausa posmā, pirmdien notikušajā preses konferencē uzsvēra komandas mehāniķis un treneris Inārs Kivlenieks.

Eiropas čempionāts, kas vienlaikus būs Pasaules kausa piektais posms, sāksies piektdien ar Nāciju kausa jeb kvalifikācijas sacensībām, bet pamatsacensības norisināsies sestdien un svētdien. Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā notika Pasaules kausa ceturtais posms, kurā mājinieki uzvarēja četrās no piecām disciplīnām.

"Posms izdevās ļoti labs un ceru, ka to novērtēja arī skatītāji. Bija sportisti, kas netika pie godalgām, un domāju, ka viņi darīs visu iespējamo, lai pierādītu, uz ko ir spējīgi. Uzlikām lielu atbildības latiņu, bet nebaidīšos teikt, ka esam gatavi uz ko vēl labāku. Darīsim maksimumu, lai sasniegtu vēl labākus rezultātus," uzsvēra Kivlenieks.

"Kad beidzu aktīvās sporta gaitas, trenera darbā gāju uz vienu mērķi - ka varam būt labākie pasaulē. Rezultāti ir apbrīnas vērti, taču pirmajā trijniekā var būt vairāk nekā viens latvietis," turpināja Kivlenieks.

Salīdzinot ar aizvadīto nedēļas nogali, šajā temperatūra nebūs tik zema, attiecīgi arī ledus nebūs tik ciets, kas ir viens no iemesls vairākiem labotiem trases rekordiem. 

"Vairāk esam gatavi tādiem laikapstākļiem, kādi būs šajā nedēļas nogalē, jo Siguldā tādos mīnusos nesanāk pārāk bieži gatavoties. Šoreiz tase bija sagatavota tā, ka rekordi kristu, iespējams, arī siltākos laikapstākļos," skaidroja Kivlenieks.

Tā kā pašlaik norisinās gatavošanās pasaules junioru čempionātam, posmos Siguldā nestartē vairāki talantīgi pašmāju braucēju.

"Eiropas čempionāts šogad sakrīt ar laiku, kad ir jāgatavojas junioru meistarsacīkstēm, un tas ir galvenais iemesls, kāpēc mūsu komanda šajā brīdī nav vēl kuplākā sastāvā. Daži pēc tam papildinās sastāvu komandai, kas startēs Pasaules kausa sezonas turpinājumā," atklāja Kivlenieks.

Siguldā divas zelta godalgas - vīriešu divnieku ekipāžu sacensībās un komandu stafetē - izcīnīja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

"Aizvadītās nedēļas nogales panākumi nedod nekādas priekšrocības šai nedēļai, jo viss sāksies atkal no nulles. Metīsimies trasē, lai cīnītos par augstākajām godalgām," teica Plūme.

"Pirms sezonas bija daudz sliktu treniņu, jo cīnījāmies ar kamanu tehniskajiem risinājumiem. Ejot cauri no vienas detaļas uz otru, atradām lietas, kas jārisina, un tas tika izdarīts ļoti kvalitatīvi. Šobrīd problēmu nav, un, pateicoties treneriem un mehāniķiem, ir iespēja cīnīties par godalgām," turpināja sportists.

Bots atzīmēja, ka divi veiksmīgi aizvadītie braucieni ļāva labot arī trases rekordus. "Aizvadījām ļoti labus divus braucienus, kas ļāva uzstādīt rekordus. Ir kur vēl pielikt šai nedēļai. Darīsim visu iespējamo, lai parādītu vēl labākus rezultātus," atzina Bots.

Latvijas vadošajam divniekam šosezon bija iespēja trenēties arī Oberhofas trasē, kur norisināsies pasaules meistarsacīkstes.

"Bija patīkam braukt un trenēties, jo ir daudz niansētu lietu, kas vēl jāatstrādā. Vēl būs divas nedēļas treniņbraucieniem, kas arī dos iespējas uzlabot nianses. Mērķi vienmēr ir visaugstākie - tikt pirmajā trijniekā un izcīnīt medaļas," pauda Bots.

Vīriešu vieninieku sacensībās Gints Bērziņš ierindojās septītajā pozīcijā, kas sportistu neapmierinot. 

"Neizdevās pirmais brauciens - tas nebija tas, uz ko strādājām visu nedēļu. Rezultāts nebija tāds, kādu gaidīju. Man ir lieliska iespēja sevi pierādīt, ka esmu labāks par sasniegto vietu," solīja Bērziņš.

Savukārt Elīna Ieva Vītola izcīnīja sudrabu sieviešu vieninieku sacensībās un zeltu komandu stafetē.

"Biju ļoti laimīga, jo bija samērā labi braucieni. Protams, trasē bija vietas, kurās vārēju ko vairāk uzlabot. Arī šonedēļ iešu ar pilnu atdevi un ceru, ka izdosies pieslīpēt kādas nianses," teica Vītola.

Pēc Eiropas čempionāta būs pārtraukums kalendārā, bet no 27. līdz 29.janvārim Oberhofā kamaniņu braucēji cīnīsies par godalgām pasaules čempionātā. Turpinājumā sportisti paliks turpat Vācijā, kur būs nākamie divi Pasaules kausa posmi Altenbergā no 3. līdz 5.februārim un Vinterbergā no 10. līdz 12.februārim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.