Menu
 

Basketbola spēlēs Mārupe pieveic Babīti, Salaspils – Ādažus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Reģionālās basketbola līgas čempionātā trešdien aizvadīti divi Pierīgas klubu dueļi. Mārupes sporta kompleksā vietējā sporta centra basketbolisti pārliecinoši uzvarēja novadniekus no Babītes, bet Salaspils sporta skolas komanda savās mājās pārspēja basketbola klubu ”Ādaži/Carnikava”.

Salaspilī laukuma saimnieki maču sāka ar desmit punktiem pēc kārtas un ne reizi nebija iedzinējos. Otrā puslaika sākumā ādažnieki 16 punktu deficītu samazināja līdz pieciem (36:31) un vēl trešās ceturtdaļas beigās zaudēja tikai ar “mīnus astoņi”. Taču ceturto ceturtdaļu Salaspils komanda sāka ar 11:0 izrāvienu un faktiski izšķīra cīņas iznākumu. Beigās pārliecinoša mājinieku uzvara 76:51. Iepriekšējās 11 spēlēs abas komandas bija izcīnījušas pa septiņām uzvarām.

Salaspils sporta skolas rindās rezultatīvākie bija Reinis Otersons ar 19 punktiem un Kristiāns Armanovs ar 13 punktiem, BK “Ādaži/Carnikava” sastāvā – Viesturs Kohs ar 16 un Jānis Ābols ar 13 punktiem.

Abu Mārupes komandu spēlē īsti cīņa nesanāca. Mārupieši pēc pirmās ceturtdaļas bija vadībā 25:6, pēc otrās – jau 56:17. Pēc pārtraukuma bumba turpināja lidot gandrīz tikai vienā grozā – tajā pašā, kurā pirmajā puslaikā, un “Babītes” basketbolisti milzu starpību sadeldēja uz pusi (62:40). Īsta intriga tomēr izpalika, un Mārupes sporta centra komanda aizvadīja maču līdz uzvarai 86:55.

Mārupiešiem sesto uzvaru sezonā ar 24 punktiem palīdzēja kaldināt Jēkabs Niedra, 11 punktus pievienoja Markuss Kiops. Savukārt “Babītes” komandu no desmitā zaudējuma neglāba Aigara Hermaņa 23 un Eduarda Cirīša 12 punkti.

Sestdien Babītes basketbolisti savā laukumā uzņems Bauskas BJSS komandu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.