Menu
 

Kamaniņu divniekiem pasaules čempionātā ceturtā un piektā vieta (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Anda Upīte un Sanija Ozoliņa izcīnīja ceturto, bet Mārtiņš Bots un Roberts Plūme piekto vietu sestdien kamaniņu sporta pasaules čempionāta divnieku ekipāžu sacensībās Oberhofas trasē Vācijā.

Dāmu ekipāžu sacensībās Anda Upīte no Siguldas un Sanija Ozoliņa no Rīgas abos braucienos sasniedza ceturto rezultātu un šādu pozīciju arī ieņēma pasaules čempionātā. Par pasaules čempionēm kļuva Džesika Degenharta un Šejena Rozentāle no Vācijas, kurām labākais Latvijas duets summā zaudēja 0,554 sekundes.

Marta Robežniece no Ropažiem un Kitija Bogdanova no Rīgas ar devīto un astoto rezultātu braucienos ierindojās astotajā vietā (+0,987 s), bet šāgada pasaules junioru čempiones Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Zvilna no Ropažiem otrajā braucienā pieļāva kļūdu un no astotās pozīcijas noslīdēja uz desmito (+1,207 s).

Pasaules U23 vecuma grupas ieskaitē Upītei/Ozoliņai trešā vieta un bronzas medaļas, Robežniecei/Bogdanovai septītā un Ziediņai/Zvilnai devītā vieta.

Vīru divnieku sacensībās dubultuzvaru svinēja titulētie Vācijas dueti Tonijs Egerts/Saša Benekens un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, kuriem sekoja divas Austrijas ekipāžas. Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem braucienos uzrādīja piekto un sesto rezultātu un summā 20 pāru konkurencē ieņēma piekto vietu 0,485 sekundes aiz pasaules čempioniem.

Pasaules čempionātu debitanti Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts ar 11.un 12.rezultātu ierindojās 12.vietā (+2,239 s), bet U23 vecuma grupas ieskaitē viņi ieņēma trešo vietu.

Vēlāk notikušajās individuālajās sacensībās dāmām, tāpat kā dienu iepriekš sprintā, visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas kamaniņu braucējas ar Annu Berreiteri priekšgalā. No Latvijas sportistēm labāko desmitniekā izdevās iekļūt vienīgi saulkrastietei Kendijai Aparjodei, kura ar desmito un astoto rezultātu braucienos beigās ierindojās astotajā vietā 0,661 sekundi aiz čempiones.

Siguldiete Elīna Ieva Vītola braucienos bija devītā un divpadsmitā un summā viņai 11.vieta (+0,742 s), kā arī ceturtā vieta U23 vērtējumā. Divas pozīcijas zemāk finišēja Sigita Bērziņa no Siguldas (+0,857 s), bet juniore Frančeska Bona pirmajā braucienā līderēm zaudēja vairāk nekā sekundi, ierindojās 25.vietā 34 dalībnieču konkurencē un otrajam braucienam, kurā startēja 20 labākās, nekvalificējās.

Svētdien Oberhofā norisināsies pasaules čempionāta pamatsacensības vīriem un stafešu komandām.

(papildināta ar 7.un 8.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.