Menu
 

Mārupe RBL pamatturnīru beidz ar uzvaru, Salaspils un Babīte ar zaudējumiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Reģionālās basketbola līgas (RBL) pamatturnīra pēdējās kārtas spēlēs piektdien vakarā uzvaru svinēja Mārupes sporta centra komanda, bet Salaspils sporta skolas un “Babītes” vienības piedzīvoja zaudējumus. Babītes basketbolisti kā vienīgie no piecām Pierīgas komandām nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Salaspils sporta skolas basketbolisti regulārās sezonas pēdējo spēli aizvadīja viesos pret basketbola klubu “Salacgrīva”, kam uzvara šajā mačā bija vitāli nepieciešama, lai nodrošinātu vietu “play off” turnīrā. Visas cīņas gaitā sāncenšus šķīra tikai daži punkti, un trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām salaspilieši vēl bija vadībā 60:58. Tomēr tad netipiski mačā gaitai laukuma saimnieki guva astoņus punktus pēc kārtas un vadību vairs neatdeva – salaspiliešiem zaudējums 66:72.

Salaspils sporta skolas rindās rezultatīvākie bija Kristiāns Armanovs (18 punkti), Reinis Otersons (17) un Reno Silavs (13). RBL Centra grupas noslēguma tabulā Salaspils basketbolisti (bilance 9-5) finišēja otrie aiz BK “Sigulda/Modern House” (14-0) un priekšā BK “Salacgrīva” un BK “Ādaži/Carnikava” (abiem 7-7).

Mārupes sporta centra basketbolisti RBL Rietumu grupas turnīru pabeidza ar uzvaru pār basketbola klubu “Roja”. Pirmā puslaika beigās mārupieši sasniedza tobrīd lielāko pārsvaru 60:46. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki to samazināja līdz sešiem punktiem (65:59), taču nekavējoties starpība tika atjaunota 13-15 punktu robežās, un apmēram tāda tā palika līdz beigām – 96:85.

Viesu labā Jēkabs Niedra guva 26 punktus, Otis Vārna-Uskalis 16 un Markuss Spila 15 punktus. Ar astoņām uzvarām 14 spēlēs Mārupes basketbolisti grupas noslēguma tabulā ieņēma ceturto vietu.

Pēdējā astotajā vietā ar diviem panākumiem palika RBL debitanti “Babītes” basketbolisti. Pēdējā mačā pret BK “Jaunpils” viņi slikti sāka (6:20), vēlāk cīņas gaitu izlīdzināja, taču otrā puslaika nespēja liegt pretiniekiem panākt 53:29 pārsvaru, pēc kā būtiski starpību sadeldēt vairs nevarēja – 62:85.

Aigars Hermanis iemeta 20 punktus, Edvards Liepiņš 17 un Bruno Bulgačs 12 punktus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.