Menu
 

Latvijas kamaniņu braucēji bez godalgām pasaules čempionāta sprinta sacensībās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucējiem nav izdevies izcīnīt medaļas sprinta sacensībās piektdien kamaniņu sporta pasaules čempionāta pirmajā dienā Oberhofas trasē Vācijā. Augstāko – ceturto – vietu no Latvijas sportistiem izcīnīja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme vīru divnieku ekipāžu konkurencē. Uzvaras visās četrās sprinta disciplīnās izcīnīja mājinieki Vācijas kamaniņu braucēji.

Divnieku sacensībās Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem palika uzreiz aiz goda pjedestāla. Uzvarētājiem vāciešiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam viņi vienīgajā braucienā ar startu gaitā zaudēja 0,123 sekundes, bet no trešās vietas atpalika par 0,054 sekundēm. Pasaules čempionātu debitanti Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts ierindojās astotajā vietā (+0,307 s).

Pirmajās pasaules čempionāta sprinta sacensībās dāmu divniekiem 15 ekipāžu konkurencē Anda Upīte no Siguldas un Sanija Ozoliņa no Rīgas ieņēma piekto vietu 0,297 sekundes aiz pasaules čempionēm vācietēm Degenhartas/Rozentāles. Abi Latvijas junioru dueti ierindojās viens aiz otra – Marta Robežniece no Ropažiem un Kitija Bogdanova no Rīgas septītajā vietā (+0,401 s), bet šāgada pasaules junioru čempiones Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Zvilna no Ropažiem astotajā (+0,410 s).

Dāmu individuālajās sacensībās pirmās četras ieguva Vācijas kamaniņu braucējas, turklāt čempione Dajana Eitbergere vicečempioni Jūliju Taubicu apsteidza par sekundes vienu tūkstošdaļu. Labākā no latvietēm bija saulkrastiete Kendija Aparjode, kurai septītā vieta (+0,140 s). Siguldietes Sigita Bērziņa un Elīna Ieva Vītola ierindojās attiecīgi desmitajā (+0,265 s) un divpadsmitajā vietā (+0,274 s).

Kā pēdējie trasē devās vīri, un par zelta medaļas ieguvēju kļuva veterāns Felikss Lohs. Kristers Aparjods no Saulkrastiem viņam zaudēja precīzi sekundes divas desmitdaļas un ierindojās piektajā vietā, bet siguldietis Gints Bērziņš ieņēma 11.vietu (+0,411 s).

Rīta pusē notikušajā kvalifikācijā divnieku ekipāžam Robežniece/Bogdanova bija trešās, Upīte/Ozoliņa ceturtās un Ziediņa/Zvilna astotās, savukārt Ševics-Mikeļševics/Krasts sasniedza septīto rezultātu, bet Bots/Plūme – trīspadsmito. Bērziņa kvalifikācijā bija astotā, Aparjode desmitā, Vītola trīspadsmitā, bet juniore siguldiete Frančeska Bona ar 26.rezultātu 37 dalībnieču konkurencē pamatsacensībās neiekļuva. Vīru kvalifikācijas sacensībās Aparjods uzrādīja septīto rezultātu un Bērziņš četrpadsmito, bet šīs sezonas pasaules un Eiropas junioru čempions ropažnieks Kaspars Rinks ar 19.laiku palika ārpus pamatsacensību dalībnieku piecpadsmitnieka.

Sestdien Oberhofā norisināsies pasaules čempionāta pamatsacensības divnieku ekipāžām un individuāli dāmām, bet svētdien – vīriem un stafešu komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.