Menu
 

Pamatturnīra pēdējās spēlēs uzvaru gūst vienīgi Stopiņu handbolistes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Nedēļas nogalē ar četru Pierīgas komandu piedalīšanos aizvadītas pēdējās spēlēs Latvijas handbola čempionāta pirmajā posmā trijās līgās. Pie uzvaras tika vienīgi Stopiņu pagasta dāmu komanda, bet Ulbrokas sporta kluba un abas Salaspils vienības pamatturnīru noslēdza ar zaudējumiem.

“Salaspils” vīru komanda virslīgas pamatturnīru pabeidza ar mājas spēli pret Ludzas klubu “Latgols”. Jau mača sākumā laukuma saimnieki nonāca zaudētājos 1:5, bet puslaika beigās viesi ar 6:1 spurtu starpību palielināja līdz astoņiem vārtiem (14:22). Ilgu laiku tāda tā arī turējās, astoņas minūtes līdz beigām salaspilieši pievilka līdz “mīnus četri” (29:33), tomēr brīnumi nenotika un tika piedzīvots divpadsmitais zaudējums sezonā – 31:38.

Kaspars Luksis mājinieku labā guva deviņus vārtus, Matīss Strautnieks astoņus un Ivars Brics sešus. “Spēle bija smaga un emocijām bagāta. Mērķi neizpildījām un saprotam, ka vēl ir daudz pie kā strādāt, un to arī darīsim. Priekšā ir vēl ne mazāk svarīgas spēles, kurās iesim uz visiem 100 un rādīsim savu labāko spēli,” Latvijas Handbola federācijas preses dienestam teica Matīss Strautnieks.

Palikuši pēdējā septītajā vietā virslīgas pirmā posma tabulā, Salaspils handbolisti nu ir spiesti piedalīties “līgu duelī” – sērijā līdz divām uzvarām pret pirmās līgas labāko komandu Ludzas “Latgola” junioriem. Pirmā cīņa jau 7.februārī Salaspilī. Šī dueļa uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties virslīgas izslēgšanas turnīrā.

Salaspils sporta skolas handbolistēm pirmā posma pēdējā spēlē bija nepieciešama uzvara savās mājās pār Jēkabpils sporta skolas komandu, lai iekļūtu tabulas pirmajā trijniekā un līdz ar to garantētu vietu pusfinālā. Mača sākumā mājinieces no 1:3 panāca 9:5 un ilgi bija vadībā, taču pirmā puslaika beigās un otrā sākumā nerealizēja desmit metienus pēc kārtas un no 14:11 nonāca zaudētājās 14:17.

Vēlāk spēli izdevās izlīdzināt, taču atgūt vadību vairs ne – 27:32. Sešus vārtus iemeta Frīda Binduka, pa četriem – Renāte Salmane un Dace Potapova.

Salaspilietes tabulā ierindojās ceturtajā vietā (12 spēlēs septiņas uzvaras un 14 punkti) un, cīnoties par ceturto ceļazīmi uz pusfinālu, otrajā posmā aizvadīs divu apļu turnīru ar piektās un sestās vietas ieguvējām LSPA (8 p.) un Stopiņu PHK (6 p.) handbolistēm.

Šo komandu savstarpējā spēlē svētdien Stopiņu komanda Ulbrokas sporta kompleksā tika pa trešās uzvaras sezonā – 27:23. Mājinieces ilgi bija iedzinējās, taču otrā puslaika vidū pārņēma vadību un nosargāja uzvaru. Tiesa, cerības pacīnīties par ceturto vietu pēc otrā posma viņām ir gluži teorētiskas.

Latvijas pirmās līgas čempionāta pirmā posma pēdējā kārtā Ulbrokas sporta kluba handbolisti svētdien uzņēma “RPI-S” vienību. Līdzīgi kā novadnieces divas stundas agrāk, arī šinī spēlē laukuma saimnieki, jau pašā sākumā nonākuši zaudētājos (0:3), ilgi turpināja pakaļdzīšanos. Otrā puslaika vidū tā arī vainagojās panākumiem (20:20, vēlāk arī 23:22), taču nākamajās minūtēs Ulbrokas komanda ielaida trīs vārtus un beigās arī visu spēli – 23:25.

Septiņus vārtus guva Matīss Roberts Māziņš, piecus – Artis Grunde. Pirmo posmu Ulbrokas handbolisti pabeidza piektajā vietā (9 punkti 12 spēlēs) un otrajā posmā aizvadīs divu apļu turnīru par 5.-7.vietu noslēguma ranga tabulā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.