Menu
 

FOTO: Stopiņu peldētāji Pierīgā joprojām nepārspēti Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
FOTO: Stopiņu peldētāji Pierīgā joprojām nepārspēti Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēļu peldēšanas sacensībās Piņķos sesto gadu pēc kārtas uzvarēja Stopiņu novada pārstāvji. Tāpat kā divos iepriekšējos gados, otrajā vietā komandu kopvērtējumā ierindojās Babītes peldētāji un trešajā – mārupieši.

Babītes novada sporta kompleksā notikušās sacensībās labākie 50 metru brīvā stila peldējumā individuāli tika noteikti sešās vecuma grupās, un dalībnieku vecums svārstījās no 16 līdz 82 gadiem. Komandu vērtējumā tika rēķināti katras komandas pārstāvju seši labākie individuālie rezultāti plus izcīnītā vieta 4x50 metru kompleksajā stafetē, kurā katrā komandā bija jāstartē pa diviem vīriem un divām dāmām, un dalībnieku kopējais vecums nedrīkstēja būt mazāks par 150 gadiem.

Par pirmo vietu katrā vecuma grupā, kā arī stafetē pienācās pa 20 punktu, līdz ar to maksimālā punktu summa bija 140, un to jau ceturto gadu pēc kārtas izdevās sasniegt Stopiņu novada peldētājiem, turklāt ar uzviju – viņu kontā septiņas pirmās vietas individuāli, kā arī labākais rezultāts kompleksajā stafetē (2:04,60).

Babītes novada komanda summā savāca 124 punktus (divas pirmās, divas otrās un trīs trešās vietas), Mārupes peldētāji – 114,5 punktus (viena pirmā, divas otrās un viena trešā vieta). Tālākajās vietās ierindojās Saulkrastu (108 p.), Salaspils (108), Ropažu (106), Krimuldas (102,5), Ādažu (64), Ķekavas (31) un Inčukalna (31) peldētāji.

Individuāli absolūti labāko rezultātu 50 metru distancē sasniedza mārupietis Ģirts Feldbergs, kurš Pierīgas novadu sacensībās bija ātrākais jau trešo gadu pēc kārtas. Šoreiz viņš finišēja pēc 23,81 sekundes. Savukārt starp dāmām labāko rezultātu sasniedza Līga Libere no Stopiņu novada – 29,87 sekundes.

Stopiņu novadam individuālās uzvaras savās vecuma grupās vēl izcīnīja Ilze Aigare, Jūlija Ribakova, Juris Reinhards, Viktors Komarovs, Vladimirs Lobanovs un Dmitrijs Žarkovskis, Babītes novadam – Ļubova Asajeva un Vera Varša, Ķekavas novadam – Iļja Koļesņikovs un Ādažu novadam – viena no sacensību jaunākajām dalībniecēm Elīza Zvīgule.

Šāgada sportiskākais Pierīgas novads kļūs zināms 10. novembrī pēc sporta spēļu pēdējām sacensībām – zolītes turnīra Mārupē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.