Menu
 

Salaspils basketbolisti iekļūst RBL pusfinālā, ādažniekiem sezona galā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Reģionālās basketbola līgas ceturtdaļfināla sēriju izšķirošajās spēlēs sestdien Salaspils sporta skolas komanda izcīnīja uzvaru un iekļuva pusfinālā, bet basketbola klubs “Ādaži/Carnikava” piedzīvoja zaudējumu un izstājās no cīņas par medaļām.

Salaspilieši mājas spēlē pret “East-Ball”/RTDP basketbolistiem bija iedzinējos visu pirmo puslaiku, turklāt neilgi pirms pārtraukuma – pat ar 16 punktu starpību (31:47). Otrais puslaika pirmā daļa pagāja, dzenoties sāncenšiem pakaļ, un tas vainagojās ar panākumu 32.minūtē (65:65). Pārņēmuši iniciatīvu, laukuma saimnieki to vairs neatdeva un svinēja uzvaru 83:74 (sērijā 2:1).

Reno Silavs Salaspils komandas labā guva 17 punktus, Kristiāns Pastors 16, Jānis Lasmanis 13 un Reinis Otersons 11 punktus.

Laukuma saimnieki uzvaru izšķirošajā spēlē guva arī Madonā, kur vietējais basketbola klubs uzņēma BK “Ādaži/Carnikava”. Cīņas liktenis lielā mērā izšķīrās jau pirmajā ceturtdaļā, kad madonieši iekrāja 24:9 pārsvaru. Turpinājumā ādažniekiem uz īsu brīdi izdevās starpību samazināt “mīnus pieci” (23:28), taču kopumā BK “Madona” noturēja viesus drošā aptuveni desmit punktu attālumā un vinnēja 90:76.

Rezultatīvākie BK “Ādaži/Carnikava” rindās sezonas pēdējā spēlē bija Jānis Ābols (20 p.), Armands Jakušenoks (16) un Dāvis Siliņš (11 p.).

RBL pusfinālā iekļuvuši arī basketbola klubi “Sigulda/Modern house” un “Jaunpils”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.