Menu
 

"Arēnā Rīga" startējusi programmas "Sporto visa klase" piektā sezona

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Arēnā Rīga" startējusi programmas "Sporto visa klase" piektā sezona olimpiade.lv

Trešdien “Arēnā Rīga” pulcējās gandrīz 7000 Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētās programmas “Sporto visa klase” dalībnieku no visas Latvijas, lai grandiozā atklāšanas ceremonijā dotu svinīgu startu programmas piektajai sezonai.

Programma “Sporto visa klase” četru gadu laikā ir ļoti strauji attīstījusies un uzsākot piekto sezonu, programmā piedalīsies un piecas reizes nedēļā sporta stundas aizvadīs nu jau gandrīz 8000 bērnu no visiem Latvijas reģioniem. Viņu vidū būs arī gandrīz visu Pierīgas novadu skolēni, izņemot Mālpils, Salaspils, Siguldas un Stopiņu skolu audzēkņus, liecina rīkotāju informācija.

2018./2019.mācību gadā programmā “Sporto visa klase” tika aicinātas pieteikties ne tikai 3.klases, bet arī 2.klases no visas Latvijas. Programmā šajā mācību gadā 2.klašu grupā iesaistās jauni dalībnieki no 63 klasēm, bet 3.klašu grupā dalībnieki no 72 klasēm. 4.klašu grupā dalību turpinās 105 klases, 5.klašu grupā 68 klases, savukārt 6.klašu grupā piecas reizes nedēļā sportos 29 klases.

Programma paredz iesaistīto skolu 2., 3., 4. 5. un 6.klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu, kas paredz vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes –(vispārējā fiziskā sagatavotība, peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā, futbola iemaņu apguve).

Atklāšanas ceremonijā bez izklaidējošajiem elementiem, programmas jaunie dalībnieki saņēma oficiālo programmas piederības zīmi – karogu, kā arī kopā ar Latvijas vieniem no labākajiem sportistiem – Guntu Vaičuli, Jāni Šmēdiņu, Jāni Baumani, Zigismundu Sirmo un Mārtiņu Pļaviņu nodeva programmas “Sporto visa klase” zvērestu.

Pirms un pēc atklāšanas pasākuma, bērniem bija iespēja piedalīties dažādās sportiskās un interaktīvās aktivitātēs turpat “Arēnā Rīga”, kā arī klātienē šovakar būs iespēja vērot basketbola kluba “VEF Rīga” spēli VTB Vienotajā līgā pret Igaunijas klubu “Kalev/Cramo”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.