Menu
 

"Ulbroka" pārspēj "Ķekavu" un izcīna Latvijas florbola čempionāta bronzas medaļas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Florbola savienība Foto - Latvijas Florbola savienība

Cīņas gaitā atspēlējuši triju vārtu deficītu, florbola skola “Masters”/”Ulbrokas” spēlētāji sestdien “Arēnā Rīga” uzvarēja “Ķekava/RB&B” komandu Latvijas florbola  virslīgas finālspēlē par trešo vietu un izcīnīja bronzas medaļas. Pēdējo reizi pie Latvijas čempionāta godalgām Ulbrokas florbolisti bija tikuši 2019.gadā, kad ieguva sudrabu.

Pusfināla neveiksminieku cīņu par bronzas medaļām daudz sekmīgāk sāka ķekavieši. Jau trešajā minūtē Ernests Ronis, izskrējis no aizvārtes, raidīja bumbiņu “Masters” vārtos, bet trešdaļas vidū pretuzbrukumus pabeidza Endijs Umberts Barruss un Renāts Degins – 3:0. Drīz pēc tam ulbrokiešu uzbrukuma līderis Matīss Kristiāns Morozovs vienus vārtus atguva, bet jau otrajā trešdaļā Reinis Melgailis ar negaidītu tāmetienu gandrīz no laukuma centra atjaunoja triju vārtu pārsvaru – 4:1 “Ķekavas” labā.

Perioda vidū Ulbrokas florbolisti nespēja izmantot gandrīz četras minūtes skaitliskā vairākumā, toties uzreiz pēc tam standartsituācijas izspēli golā pārvērta Rūdolfs Vilmanis, bet 40 sekundes vēlāk Tomass Kristofers Birstiņš starpību samazināja līdz minimumam – pēc divām trešdaļām 4:3 par labu “Ķekavai”.

Izšķirošā izrādījās trešās trešdaļas pirmā puse, kad FS “Masters” florbolisti divarpus minūšu laikā iemeta trīs vārtus – divreiz precīzs bija Eduards Stūre, bet Artūrs Narogs pretuzbrukumā panāca 6:4. Cerību atspēlēties Ķekavas komandai perioda vidū deva skaitliskais vairākums, taču tas palika neizmanots, un drīz pēc tam M.K.Morozovs iemeta ulbrokiešu sestos vārtus pēc kārtas.

Ķeroties pie pēdējā salmiņa, Ķekavas florbolisti pēdējās minūtēs izšķīrās par vārtsarga nomaiņu pret sesto laukuma spēlētāju, taču zaudēja vēl arī astotos vārtus – bumbiņu tukšos vārtos ieraidīja T.K.Birstiņš. Bet punktu spēlei sešas sekundes pirms beigām pielika ķekavietis Toms Ķeirāns – 8:5 FS “Masters”/Ulbrokas labā.

Kā zināms, virslīgas pamatturnīru FS “Masters”/”Ulbroka” pabeidza trešajā vietā, bet “Ķekava/RB&B” – ceturtajā. Ceturtdaļfinālā ulbrokieši ar 4:2 uzvarēja Talsu NSS/”Krauzers” vienību, bet pusfinālā zaudēja “Lielvārde/FatPipe” florbolistiem, savukārt ķekavieši vispirms ar 4:1 uzvarēja Kocēnu “Rubeni”, bet pēc tam ar 0:4 piekāpās pamatturnīra uzvarētājiem FBK “Valmiera”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.