Menu
 

Pasaules čempionātā spēlēs pieci Ulbrokas un viens Ķekavas kluba florbolists

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pasaules čempionātā spēlēs pieci Ulbrokas un viens Ķekavas kluba florbolists Latvijas Florbola savienība

Sestdien Latvijas vīriešu florbola valstsvienības galvenais treneris Arto Rīhimeki nosaucis tos 20 florbolistus, kuri no 1. līdz 9. decembrim piedalīsies pasaules čempionātā Prāgā. Viņu vidū ir pieci kluba "Betsafe Oxdog Ulbroka" un viens “Ķekavas” florbolists.

Latvijas čempionvienībai "Betsafe Oxdog Ulbroka" izlasē būs lielā pārstāvniecība, liecina Latvijas Florbola savienības informācija. Valstsvienību pasaules čempionātā pārstāvēs vārtsargs Ivars Dišereits, aizsargs Kārlis Jānis Petrovskis un uzbrucēji Edžus Ceriņš, Atis Blinds un Rolands Kovaļevskis. Savukārt Ķekavas godu izlasē aizstāvēs uzbrucējs Klāvs Jansons.

Pasaules čempionātā florbolā Latvijas izlase cīnīsies A apakšgrupā ar Čehijas, Šveices un Vācijas izlasēm. Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Rīgā, latvieši cīnījās ļoti neveiksmīgi, galarezultātā ierindojoties tikai 10. vietā, kas ir Latvijas vīriešu izlases visu laiku zemākais sasniegums.

Gatavojoties pasaules čempionātam Latvijas florbolisti Kocēnu sporta namā divreiz tikās ar Igaunijas izlasi un guva divas uzvaras 8:5 (Kovaļevskim 1+0, Blindam 0+1) un 6:1 (Kovaļevskim 1+1).

Četru pārbaudes spēļu sēriju nedēļas nogalē aizvadīja Latvijas dāmu florbola izlase, kuras sastāvā bija piecas Ķekavas komandu spēlētājas – Elīza Elizabete Bērziņa, Kristīne Kirilova un Barbara Rabčevska no FK “Ķekava”, kā arī Kristiāna Grāvīte un Līga Vancāne no “Ķekavas Bulldogs”. Pirmajā spēlē latvietes ar 2:6 Helsinkos piekāpās Somijas čempionāta līdervienībai “PSS” (vienus vārtus guva Bērziņa), otrajā ar 3:1 uzvarēja Lohjas “LoSB” (par labāko spēlētāju komandā tika atzīta vārtsardze Kirilova), tad ar 3:5 zaudēja Lahti “Pelicans” (Vancānei 2+1), bet turneju noslēdza ar uzvaru 6:5 pār “Erä Viikingit” vienību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.