Menu
 

"Super Nova" futbolisti pirmās līgas turnīru Olainē noslēdz ar deviņu vārtu trilleri

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Super Nova" futbolisti pirmās līgas turnīru Olainē noslēdz ar deviņu vārtu trilleri Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola pirmās līgas čempionāta pēdējā kārtā sporta kluba “Super Nova” komanda Olaines pilsētas stadionā ar 6:3 pieveica Rēzeknes futbola akadēmiju. Neatkarīgi no šī mača iznākuma “Super Nova” futbolisti debijas sezonā bija nodrošinājuši otro vietu un pārspēles ar virslīgas priekšpēdējās vietas ieguvējiem.

Ne laukuma saimniekiem, ne rēzekniešiem pēdējās kārtas spēle Olainē pozīcijas nevarēja ietekmēt, un, iespējams, arī tādēļ skatītājiem sagādāja aizraujošu un vārtu guvumiem bagātu spēli.

Jau sestajā minūtē “Super Nova” komandu vadībā izvirzīja Šuma Nagamacu, bet pēc nospēlētas pusstundas pārsvaru dubultoja Aigars Višņevskis. Vēl līdz pārtraukumam Rēzeknes komanda starpību samazināja, bet otrā puslaika sākumā, realizējot 11 metru soda sitienu, arī panāca izlīdzinājumu 2:2.

Nedaudz vēlāk divi precīzi sitieni divu minūšu laikā padevās Dmitrijam Kuzminam – 4:2. Tūdaļ pat viesi vienus vārtus atguva, bet vēl piecas minūtes vēlāk Edgars Kārkliņš atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Jau kompensācijas laikā “hettriku” noformēja Kuzmins, panākot beigu rezultātu 6:3 “Super Nova” labā.

Pirmās līgas četru labāko komandu finālturnīra otrajā pēdējās kārtas spēlē čempionu titulu jau nodrošinājušie “BFC Daugavpils” / “Progress” futbolisti ar 2:1 pārspēja futbola klubu “Tukums 2000”. Līdz ar to noslēguma tabulā “BFC Daugavpils” / “Progress” ir 67 punkti, SK “Super Nova” 59, FK “Tukums 2000” 51 un Rēzeknes FA 39 punkti. Jāatgādina, ka piektajā vietā ierindojās Ķekavas futbola klubs “Auda”.

Pārējām komandām sezona ir galā, bet SK “Super Nova” futbolistiem priekšā vēl divas pārspēles par vietu virslīgā nākamgad. Atbilstoši nolikumam, viņu pretinieki būs FK “Metta”/Latvijas Universitātes futbolisti, kuri, virslīgas turnīra pēdējās kārtas spēli aizvadījuši dienu iepriekš, kārtējo reizi palika priekšpēdējā septītajā vietā.

Interesanti, ka Olaines klubs ar atšķirīgiem nosaukumiem un “Metta” pārspēlēs par vietu virslīgā tikās arī divos iepriekšējos gados – 2016. gadā AFA “Olaine” / SK “Super Nova” divu spēļu summā zaudēja 1:2 (1:1, 0:1), bet pērn FK “Progress”/ AFA “Olaine” piekāpās 2:4 (1:1, 1:3).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.