Menu
 

Carnikavietis Skujiņš uzvar Latvijas čempionātā individuālajā braucienā (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šosejas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Dana Rožlapa trešdien Rīgā uzvarēja Latvijas čempionātā individuālajā braucienā.

Vīriešu sacensību dalībnieki Biķernieku trasē veica piecus 5,5 kilometrus garus apļus, bet sievietes mēroja četrus apļus.

Skujiņš hronometru apstādināja pēc trasē pavadītas 31 minūtes un 36,8 sekundēm, par čempionu šajās sacensībās kļūstot trešo gadu pēc kārtas.

Par 23 sekundēm atpalika Krists Neilands un par 39 sekundēm - Skujiņa komandas biedrs "Trek - Segafredo" vienībā Emīls Liepiņš.

Ceturto vietu izcīnīja Kristers Ansons, piekto - Kristers Kovgers.

Sievietēm Rožlapa uzvarēja pēc trasē pavadītām 29 minūtēm un 7,2 sekundēm, astoto reizi uzvarot Latvijas čempionātā individuālajā braucienā.

Viņa par minūti un 11 sekundēm apsteidza Liju Laizāni un par divām minūtēm un sešām sekundēm - Kitiju Siltumēnu.

Ceturtā finišēja Lāsma Elza Vaivode, piektā - Linda Eihmane un sestā - Madara Āboma.

Pirmā piecinieka sportisti tika arī pie attiecīgi 50, 30, 20, 15 un desmit pasaules ranga punktiem.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) ziņo, ka U-23 grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Tartu2024" komandas pārstāvis Alekss Krasts (33:22,3), kurš par minūti un trim sekundēm apsteidza Kristiānu Belohvoščiku, bet trešo vietu ieņēma Kārlis Klismets.

Junioru konkurencē pērn izcīnīto titulu nosargāja Gusts Lapiņš, kurš par astoņām sekundēm apsteidza Ralfu Vistiņu, bet par desmit sekundēm - pagājušā gada U-16 grupas čempionu Jēkabu Oliveru.

Juniorēm uzvarēja 2022.gada U-16 grupas uzvarētāja Beāte Bula. Terēzes Bumbieres audzēkne tuvāko sekotāju Rūtu Zibeni apsteidza par minūti un 38 sekundēm. Bronzu nopelnīja Bulas komandas biedrene Adelīna Jefimova.

Amatieru konkurencē absolūtajā vērtējumā pārāks bija Ģirts Vēvers, bet sievietēm amatieru kategorijā ceturto reizi uzvarēja Krista Pūcīte.

Latvijas čempionāts grupas braucienā Baltijas meistarsacīkšu ietvaros notiks 25.jūnijā Lietuvas pilsētā Alītā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.