Menu
 

Galvenais treneris: Viļņas komanda būs bīstams pretinieks Garkalnes "Livonia" Baltijas Top līgā regbijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

Pirms svētdien Upesciema stadionā gaidāmās Baltijas Top līgas spēles ar Viļņas Regbija akadēmijas komandu “Tomosta” Garkalnes regbija kluba “Brander/Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons izteicās, ka “livoniešus” gaida bīstams pretinieks, kuram nav ko zaudēt, bet tik un tā “livoniešiem” noteikti ir jāuzvar, informē “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Pagājušā gada finālisti RK “Livonia” šī gada Baltijas Top līgas pirmajās divās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja vienu zaudējumu. Pirmajā spēlē Upesciemā ar 39:26 tika uzveikti pēdējo divu gadu Latvijas čempioni “Miesnieki”, bet otrajā spēlē izbraukumā, pieļaujot daudz kļūdu, beigās nācās ar 15:29 piekāpties pašreizējiem Baltijas Top līgas čempioniem Šauļu “Vairas-Kalvis-Jupoja”. Tādējādi pēc divām no kopumā septiņām pamatturnīra spēlēm Garkalnes klubam ir neitrāla bilance 1:1 – viena uzvara un viens zaudējums. Līdz ar to nākamā spēlē ir svarīga uzvara.

Pretiniekos būs Viļņas regbija akadēmijas komanda, kura pērn ieguva 8.vietu, bet šajā sezonā aizvadītajās divās spēlēs ir piedzīvojusi zaudējumus. Vispirms Regbija akadēmijas spēlētāji ar 5:86 cieta sagrāvi pret Šauļu “Vairas-Kalvis-Jupoja”, bet otrajā spēlē līdzīgā cīņā ar 10:23 zaudēja citai Lietuvas galvaspilsētas komandai – RK “Geližinis Vilkas”.

RK “Brander/Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons norāda, ka livoniešus gaida bīstams pretinieks, kas ļoti alkst uzvaru. “Viļņas regbija akadēmijas komanda iepriekšējās divās spēlēs ir zaudējusi, tātad viņu bilance ir 0:2. Tas nozīmē, ka viņiem nav kur atkāpties. Līdz ar to lietuviešu komandas būs bīstams pretinieks, jo viņi par visu varu gribēs uzvarēt, jo viņi ļoti vēlas palikt Baltijas Top līgā.”

RK “Livonia” galvenais treneris akcentē, ka arī Garkalnes klubam ir svarīgi uzvarēt. “Vienu spēli esam uzvarējuši, vienu zaudējuši, tāpēc šajā spēlē, lai piepildītu izvirzītos mērķus, mums ir ļoti nepieciešama uzvara. Turklāt mums ir arī svarīgi parādīt, ka esam cienīga Baltijas Top līgas augšgala komanda.”

Džonsons norādīja, ka nedēļas sākumā vēl nebija zināms, kas spēlēs svētdien, jo dažiem spēlētājiem ir traumas, bet drīzumā jau tas taps zināms. Ārzemju speciālists atzīst, ka “livonieši” pagaidām nav nospēlējuši savu labāko spēli, bet to var censties izdarīt šo svētdien. “Pagaidām ir aizvadītas divas spēles, kurās esam centušies iespēlēt jaunās kombinācijas. Mēs veidojam galveno komandu, un tas prasa laiku. Svarīgi, kā jau iepriekš biju teicis, ir fiziskā sagatavotība. Ja tā nav pietiekama, iestājas nogurums un parādās arvien vairāk kļūdu. Ja nepieļaujam daudz kļūdu, varam uzvarēt jebkuru šajā līgā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.