Menu
 

Latvijas regbija klubi ar četriem zaudējumiem sāk Baltijas čempionātu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Juris Bērziņš-Soms Foto - Juris Bērziņš-Soms

Zaudējumus visas četrās pirmajās spēlēs jaunizveidotajā Baltijas regbija čempionātā piedzīvojušas Latvijas komandas, arī Ķekavas novada klubs “Lāči/Mūkusala” un Garkalnes kluba “Livonia” otrā komanda “Sporta punkts/Livonia”.

“Lāči/Mūkusala” regbisti sestdien Baldones stadionā uzņēma Pluņģes komandu “Perkūnas”, pēc pirmā puslaika zaudēja 0:17, otrajā puslaikā spēja gūt pirmos punktus turnīrā, tomēr deficītu vairs nespēja atspēlēt – 17:36.

Savukārt “Sporta punkts/Livonia” izbraukuma mačā pret Klaipēdas “Kuršiai” cīņas sākumā izvirzījās vadībā 3:0 un 6:5, taču, pārtraukumā ejot, jau bija nokļuvuši iedzinējos 6:17 un beigās cieta neveiksmi 11:46.

Nedēļu iepriekš pirmās spēles Baltijas čempionātā aizvadīja abi pārējie Latvijas regbija klubi. Valmieras “Fēnikss”tikai ar 18:19 piekāpās “Perkūnas” regbistiem, toties “Eži” cieta sagrāvi 8:86 pret “Kuršiai”.

Kā zināms, šogad izveidotajā Baltijas čempionatā piedalās pa četrām Latvijas un Lietuvas otrā ešelona komandām, kas nespēlē Baltijas “Top” līgā. Pirmajā posmā tās aizvadīs turnīru divās apakšgrupās, pa divām labākajām no katras grupas iekļūs pusfinālā, bet pārējās izspēlēs 5.-8.vietu.

Baltijas čempionāta mērķis ir iespēja regbija klubiem aizvadīt vairāk spēļu ar dažādiem pretiniekiem, kas veicinātu spēlētāju izaugsmi un klubu meistarību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.