Menu
 

Pierīgas futbola klubi turpina cīņu par iekļūšanu Latvijas otrajā līgā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Futbola federācija Foto - Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola trešās līgas Ziemeļu zonā noslēdzies pirmais posms, bet Centra grupas turnīrā dalībniekiem atlicis aizvadīt pa 5-6 spēlēm. Abos turnīros starp līderiem ir ar Pierīgas novadiem saistītas komandas.

Ziemeļu zonas Rietumu grupas turnīru ar divām ļoti pārliecinošām uzvarām pabeidza futbola klubs “Sigulda”. Vispirms siguldieši ar 5:0 pieveica FK “Ādaži” futbolistus – pa diviem vārtiem guva Matīss Bieziņš un Niks Iesalnieks, vienus Eduards Dancis. Bet trīs dienas vēlāk sagrāva pastarīti futbola klubu “Alberts” 12:1. Četrus golus iesita M.Bieziņš, pa diviem N.Iesalnieks un Ojārs Kalnozols, pa vieniem Dāvis Mintiks, Roberts Reiniks, Elvis Janelsītis un Guntis Konstantinovs.

Ar 34 punktiem 14 spēlēs FK “Sigulda” turnīru noslēdza otrajā vietā aiz sporta kluba “Super Nova” otrās komandas un Ziemeļu zonas otrajā posmā sacentīsies ar trim labākajām Austrumu grupas vienībām par divām ceļazīmēm uz Latvijas trešās līgas finālturnīru. Savukārt FK “Ādaži” futbolisti piedalīsies pārējo komandu turnīrā par Cerību kausu.

Trešās līgas Centra grupā pie uzvarām tika visas trīs līdervienības. JFK “Daugava”/Salaspils Futbola skolas komanda ar 3:0 pieveica “Upesciema Warriors” no Garkalnes pagasta – pa reizei precīzi sita Nikita Lazarenko, Sandis Švāns un Romans Jakušenoks. Ar tādu pašu rezultātu futbola klubs “Union” apspēlēja “ASK Kadaga”/Ostas sporta kluba komandu – vārtu guvumi Krista Villera, Artjoma Stoļarova un Mārtiņa Ērika Veckāgana kontā.

Vēl pārliecinošāks panākums Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” otrajai komandai, kas to pašu “ASK Kadaga”/Ostas sporta kluba vienību uzvarēja 6:1. Pa diviem goliem iesita Jaroslavs Tkačenko un Vitālijs Barinovs, pa vienam – Dāvis Krievāns un Martins Meiers. Savukārt kārtējo zaudējumu piedzīvoja Babītes sporta kluba futbolisti, kuri savās mājās Piņķos ar 1:2 piekāpās FK “RSU” – 13 minūtes pirms beigām Arturs Avins mājiniekiem panāca izlīdzinājumu, taču pamatlaika izskaņā viesi guva uzvaras vārtus.

JFK “Daugava”/Salaspils FS futbolistiem ir 44 punkti 16 spēlēs, FK “Union” 36 punkti 14 spēlēs un “Olaine-2” 36 punkti 15 spēlēs. Devītajā pozīcijā ir “Upesciema Warriors” (15 p.) un desmitajā Babītes SK (7 p.).

Doma par Latvijas otro līgu jāpatur prātā arī Apvienotajai futbola akadēmijai “Olaine”, kas pirmās jeb Nākotnes līgas čempionātā ir tuvu izkrišanas joslai. Svētdien gan olainieši viesos izcīnīja svarīgus trīs punktus spēlē ar tiešajiem konkurentiem FK “Smiltene” futbolistiem. Uz Edgara Pavļenko vārtu guvumu mājinieki atbildēja jau dažas minūtes vēlāk, taču otrajā puslaikā Kārlis Rūja un vēlreiz Pavļenko nodrošināja Olaines komandai uzvaru 3:1.

Šis panākums olainiešiem no nedrošās 12.vietas turnīra tabulā ļāvis pakāpties uz devīto (16 punkti 16 spēlēs). Konkurenti gan ir tupat blakus.

Sieviešu futbola līgā FK “Auda” futbolistes viesos nespēja pārspēt tabulā zemāk esošo Rīgas Futbola skolas komandu – 1:1. 13.minūtē ķekavietes vadībā izvirzīja Madara Ērika Paidere, bet pirmā puslaika beigās rīdzinieces izlīdzināja rezultātu.

Tabulā FK “Auda” ar 7 punktiem 12 spēlēs ir sestajā vietā astoņu kubu konkurencē. Trešajā vietā ir FK “Olaine” (27 p.), bet pirmās divas vietas ieņem SFK “Rīga” (34 p.) un Liepājas Futbola skola (32 p.).

(papildināta ar 7.un 8.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.