Menu
 

"Livonia" regbistiem uzvara, "Miesniekiem" zaudējums Baltijas līgas spēlēs Lietuvā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - RC "Livonia" Foto - RC "Livonia"

Baltijas “Top” regbija līgas piektās kārtas spēlēs nedēļas nogalē Garkalnes “Livonia” viesos pārspēja Kauņas klubu “Ąžuolas”, bet Ķekavas “Miesnieki” divu līdz šim neuzvarējušo komandu savstarpējā cīņā piekāpās “Šiauliai” vienībai.

“Ąžuolas” un “Livonia” regbistu spēlei īpašu nozīmi deva fakts, ka iepriekšējās sezonas pusfināla sērijā Garkalnes komanda negaidīti apspēlēja Kauņas vienību ar viena punkta pārsvaru. Arī šoreiz pirmajā puslaikā ritēja līdzvērtīgu sāncenšu cīņa, kurā jau pirmajā uzbrukumā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā, bet viesi tikpat ātri atspēlējās ar Dāvja Jansona piezemējumu un Enco Beltramino realizācijas sitienu (7:7). Turpinājuma pretiniekiem ar punktu krāšanu lāgā nesekmējās, ko noteikti nesekmēja lietus. Vien puslaika izskaņā “Ąžuolas” savāca vēl sešus punktus ar diviem soda sitieniem (7:13).

Pēc pārtraukuma Kauņā spīdēja saule, un šādos apstākļos “Livonia” spēlētājiem izdevās realizēt savu pārsvaru. Pirmajās desmit minūtēs piezemējumus veica Dāvids Židelis un vēlreiz Dāvis Jansons, izvirzot savu komandu vadībā (19:13). Tuvojoties puslaika vidum, mājinieki starpību samazināja līdz trim punktiem, taču sekoja vēl divi livoniešu piezemējumi (arī Židelim otrais mačā), kā arī precīzs Beltramino soda sitiens un divas realizācijas – 36:16.

Savainojumu novājinātie Ķekavas “Miesnieki” Šauļos jau piektajā minūtē nonāca zaudētājos, taču uzreiz pēc tam Agris Apkalns piecus punktus atspēlēja (5:7). Līdz pirmā puslaika vidum “Šiauliai” regbisti pārsvaru bija palielinājuši līdz 13 punktiem, bet pirms pārtraukuma Emīls Balodis to samazināja līdz 10:18.

Otrajā puslaikā ievērojams teritoriāls pārsvars bija ķekaviešiem, tomēr vairākus bīstamus uzbrukumus viņiem rezultatīvi pabeigt ilgi neizdevās, līdz vēl vienu piezemējumu veica Balodis (15:21). Desmit minūtes pirms beigām Šauļu komanda ar gruzīnu leģionāru Murtazi Čihladzi priekšgalā (viņš ar kāju sasita gandrīz pusi komandas punktu) starpību atkal palielināja līdz 14 punktiem (15:29). Piecas minūtes pirms beigām Ričards Iesalnieks to sadeldēja līdz viena realizēta piezemējuma tiesai, “Miesnieki” pašās beigās izveidoja vēl vienu perspektīvu uzbrukumu, tomēr pie punktiem netika – piektais zaudējums pēc kārtas 22:29.

Citā piektās kārtas spēlē pašreizējie Baltijas čempioni Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja” regbisti sagādāja pirmo zaudējumu līderiem Viļņas “Geležinis vilkas” 24:34, bet “Baltrex/Šiauliai” komandas spēle pret “VRA-Tomosta” daudzo savainojumu dēļ pārcelta uz vēlāku laiku. Pa četrām uzvarām (piecās spēlēs) ir “Geležinis vilkas”, “Livonia” un “Vairas-Kalvis-Jupoja” komandām, “Baltrex/Šiauliai” ir 3 (4), VRA-Tomosta” 1 (4), “Šiauliai” 1 (5) un “Miesniekiem” 0 (5).

Latvijas otrā ešelona regbija klubi no Pierīgas aizvadījuši otrās spēles Baltijas čempionātā – “Sporta punkts/Livonia” savā laukumā Upesciema stadionā ar 5:17 zaudēja “Baltrex” kluba dublieriem, bet Ķekavas novada “Lāči/Mūkusala” ar 44:31 uzvarēja Šauļu kluba otro komandu “Citma-Kalvis-Jupoja”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.