Menu
 

Salaspils, Olaines un Siguldas futbolisti turpina cīņu par vietu Latvijas otrajā līgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Futbola federācija Foto - Latvijas Futbola federācija

Nobeigumam tuvojas Latvijas futbola trešās līgas pirmā posma reģionālie turnīri, un to komandu vidū, kas reāli pretendē uz iekļūšanu finālturnīrā un arī cīņu par ceļazīmēm uz Latvijas otro līgu, ir arī Pierīgas klubi no Salaspils, Olaines un Siguldas.

Centra grupas turnīrā jeb Rīgas čempionātā, kurā vairumam dalībnieku atlicis aizvadīt pa 3-5 spēlēm, pirmās divas vietas ieņem Jaunatnes futbola kluba “Daugava”/Salaspils Futbola skolas komanda un futbola klubs “Union”, kas mājas spēles aizvada Olainē.

Salaspilieši astoto uzvaru pēc kārtas izcīnīja pār “Riga United” komandu. Otrajā puslaikā deviņu minūšu laikā divus vārtus guva Artjoms Pavlovskis un Nikita Lazarenko, un tikai kompensācijas laikā pretinieki viņiem sabojāja “sauso” spēli – 2:1. Salaspils futbolistu uzvaru sērija negaidīti pārtrūka ceturtdien vakarā mačā pret Rīgas Tehniskās universitātes komandu. Šoreiz jau pretinieki panāca divu vārtu pārsvaru, bet “Daugava” spēja atbildēt tikai ar vienu Sanda Švāna raidījumu – 1:2.

FK “Union” Olainē ar 4:1 pieveica Garkalnes pagasta “Upesciema Warriors” futbolistus 4:1, kas viņiem bija septītais panākums pēc kārtas. Uzvarētāju rindās izcēlās Ingus Makovskis, Edgars Urbāns, Kirils Aleksejevs un Emīls Bekmanis.

Tabulā līderiem JFK “Daugava”/Salaspils FS ir 50 punkti 19 spēlēs, bet FK “Union” 42 punkti un trīs spēles rezervē. Trešajā vietā esošā Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” otrā komanda pēc zaudējumiem pēdējos četros mačos no “Union” atpaliek par sešiem punktiem, turklāt aizvadījusi trīs spēles vairāk. Pēdējā cīņā olainieši ar 2:5 piekāpās “Riga United” vienībai (vārtus guva Daniils Kašica un Martins Meiers).

Vēl vienā Centra grupas spēlē Babītes sporta kluba futbolisti viesos ar 2:3 piekāpās “ASK Kadaga”/Ostas sporta kluba komandai. Pirmajā puslaikā ielaistos divus vārtus Babītes futbolisti īsi pēc pārtraukuma atspēlēja divu minūšu laikā ar Artjoma Seveļjeva un Artura Avina pūlēm, taču pamatlaika beigās viņi ielaida trešos vārtos. Tabulā “Upesciema Warriors” ieņem devīto (16 p.), bet Babītes SK priekšpēdējo vienpadsmito vietu (11 p.).

Trešās līgas Ziemeļu grupas otrā posma turnīru par 1.-6.vietu ar uzvaru sākuši FK “Sigulda” futbolisti, kuri savās mājās ar 5:0 pieveica “Vidzemes FC”/Cēsu pilsētas sporta skolas audzēkņus. Pirmajā puslaikā pa diviem goliem iesita Matīss Bieziņš un Ojārs Kalnozols, pēc pārtraukuma piektos guva Ādams Janišs.

Cīņā par divām ceļazīmēm uz finālturnīru siguldieši ar 7 punktiem ieņem trešo pozīciju aiz SK “Super Nova-2” (18 p.) un “FC Madona” (9 p.), kas gan jau aizvadījuši vienu spēli vairāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.