Menu
 

Pārtrūkst BK "Ķekava" uzvaru sērija, carnikaviešiem vēl viens panākums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pārtrūkst BK "Ķekava" uzvaru sērija, carnikaviešiem vēl viens panākums arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā pirmo zaudējumu pēc astoņu uzvaru sērijas un tikai otro sezonā piedzīvojuši basketbola kluba “Ķekava” spēlētāji. LBL trešajā divīzijā ceturto panākumu pēc kārtas izcīnījuši BK “Carnikava” basketbolisti.

BK “Ķekava” piektdien mājas spēli pret “Kandava/Compor” komandu aizvadīja bez sava uzbrukuma līdera Naura Mieža, un viņa prombūtnē ar pretinieku groza apdraudēšanu klājās grūti. Pirmajā puslaikā mērķi sasniedza mazāk nekā trešā daļa metienu, un vienubrīd ķekavieši nonāca zaudētājos pat ar 17 punktu starpību (19:36).

Otro puslaiku viesi sāka ar astoņiem punktiem pēc kārtas, un viņu pārsvars pieauga līdz 52:30. Turpinājumā Ķekavas basketbolisti spēli izlīdzināja un starpību samazināja, tomēr tuvāk par “mīnus 11” (57:68, 65:76) netika – zaudējums 75:87.

Pārliecinoši labākais mājinieku sastāvā bija Artūrs Strēlnieks – 28 punkti, 16 atlēkušās bumbas un 6 pārķertas piespēles. Vairāk par desmit punktiem vēl guva tikai Jānis Bērziņš (11 p.). LBL2 A grupā BK “Ķekava” (8-2) ieņem otro vietu aiz BK “Saldus” (9-1) un priekšā “Kandava/Compor” (7-3).

LBL trešajā divīzijā basketbola klubs “Carnikava” pirmā posma otrā apļa pirmo spēli aizvadīja viesos pret “Valmiera Glass”/Vidzemes Augstskolas/BSS-3 komandu. Carnikavieši jau pašā cīņas sākumā uzņēmās vadību un rezultatīvo pirmo puslaiku pabeidza ar 54:40 savā labā. Otrajā puslaikā viņi lēnā garā audzēja pārsvaru un beigās trešo reizi pēc kārtas pārsniedza simt gūto punktu robežu – 110:71.

Pa 26 punktiem guva Jānis Ābols un Rolands Dovgjallo, Kristaps Briedis pievienoja 17 un Miks Pureniņš 16 punktus. LBL3 A grupas turnīra tabulā BK “Carnikava” ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem otro vietu aiz BK “Cēsis”/Cēsu sporta skolas komandas (5-0).

Gan Ķekavas, gan Carnikavas basketbola klubi tikpat kā nodrošinājuši sev vietu otrā posma spēcīgāko komandu turnīrā, kas savukārt garantē vietu izslēgšanas turnīrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.