Menu
 

Garkalnes "Livonia" regbisti piedzīvo zaudējumu Baltijas līgas pusfinālā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - RC "Livonia" Foto - RC "Livonia"

Francijā notiekošā regbija Pasaules kausa izcīņas finālturnīra fonā noskaidroti Baltijas “Top” līgas finālisti. Diemžēl Garkalnes “Livonia” regbistiem neizdevās otro gadu pēc kārtas iekļūt finālā – pusfinālā sestdien Baldones stadionā tika piedzīvots zaudējums pret “Baltrex-Šiauliai” komandu.

Pirmajā puslaikā krietni pārāki bija viesi, kuri ar diviem piezemējumiem puslaika vidū, izmantojot noraidījumu “Livonia” rindās, un diviem precīziem soda sitieniem bija panākuši 20:0 pārsvaru. Laukuma saimniekiem veidot uzbrukumus ilgstoši liedza tehniskais brāķis, taču īsi pirms pārtraukuma, kad lietuvieši bija palikuši bez diviem pirmās līnijas spēlētājiem, septiņus punktus izdevās atspēlēt “Livonia” leģionāriem zviedram Aleksam Melanderam (piezemējums) un argentīnietim Enco Beltramino (realizācija) – 7:20.

Otrā puslaika pirmajā daļā Garkalnes komanda turpināja ofensīvu, un Beltramino samazināja starpību līdz gluži cerīgam 14:20 rezultātam, taču čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Arns Prielaids tūlīt pat atbildēja ar diviem precīziem soda sitieniem “Baltrex” labā (14:26). Tobrīd livoniešiem vēl bija atlikušas apmēram 20 minūtes, lai izveidotu divus rezultatīvus uzbrukumus, tomēr vairāki potenciāli bīstami mēģinājumi palika neizmantoti, un “Baltrex-Šiauliai” izdevās revanšs par vienīgo zaudējumu Baltijas līgas pamatturnīrā – 14:26.

Spēlē par trešo vietu, kas paredzēta 14.oktobrī, “Livonia” pretinieki būs Viļņas “Geležinis vilkas” regbisti, kuri otrajā pusfinālā piekāpās pamatturnīra uzvarētājiem un pagājušā gada Baltijas čempioniem Šauļu “Vairas-Kalvis-Jupoja” 17:48.

Svētdien Baldones stadionā notika vēl viena Baltijas “Top” līgas spēle – pusfināla mačā par 5.-8.vietu tikās Ķekavas “Miesnieki” un “Šiauliai” regbisti, kuri pamatturnīru bija pabeiguši attiecīgi sestajā un septītajā vietā, turklāt ķekavieši bija zaudējuši savstarpējā spēlē (22:29).

Pirmajā puslaikā viesi guva pirmo trīs un pēdējos piecus punktus, bet tiem pa vidu “Miesnieki” savāca “acīti” – divi piezemējumi Elmāram Šefanovskim, viens Emīlam Balodim, trīs precīzi realizācijas sitieni Jurim Iesalniekam, un 21:8.

Pēc pārtraukuma cīņa ritēja pēc līdzīga scenārija. Vispirms lietuvieši samazināja starpību līdz sešiem punktiem, bet pēc tam ar rezultatīviem uzbrukumiem atbildēja Silvestrs Narkevics, Emīls Cēburs, vēlreiz Baltijas līgas piezemējumiem bagātākais spēlētājs Balodis un trešo reizi Šefanovskis  – 47:15. Pašās beigās, izturējuši vairākus “Šiauliai” uzbrukumus, “Miesnieki” pielika punktu spēlei ar Šefanovska ceturto piezemējumu un Iesalnieka septīto precīzo realizācijas sitienu – 54:15.

Spēle par piekto vietu 7.oktobrī ķekaviešu pretinieki būs Kauņas “Ažuolas” regbisti, kuri otrajā “mazajā pusfinālā” ar 44:19 apspēlēja Viļņas “VRA-Tomosta”.

(papildināta ar 5.-8.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.