Menu
 

Latvijas orientēšanās sezona noslēgusies gleznainajā Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jānis Zilvers Foto - Jānis Zilvers

Latvijas orientēšanās sezona noslēgusies ar diviem nozīmīgiem notikumiem – Latvijas čempionātu naktī un “Siguldas rudeni”. Abas sacensības norisinājās Siguldas novadā laikā, kad koku lapas sāk krāsoties dzeltenos un oranžos toņos. Tajās uz starta kopumā stājās ap 700 orientieristu, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Aizvadītajā piektdienā, 29.septembrī, Latvijas čempionāta dalībnieki mežā devās ar galvas lampām, lai meklētu kontrolpunktus naktī. Naksnīgā distance veda pa populārajām un vienlaikus smagajām Siguldas gravām, kur orientieristiem bija jāizvēlas ātrākie ceļa varianti, jācīnās ar ne tik labi skrienamām vietām un jāskrien gan augšā, gan lejā pa stāvām nogāzēm.

Kā ziņots Latvijas Orientēšanās federācijas tīmekļa vietnē, par Latvijas orientēšanās čempioniem nakts distancē vīriešu elitē kļuva Rihards Krūmiņš, bet sieviešu elitē – Laura Vīķe. Sudraba medaļas izcīnīja Kristaps Jaudzems un Ieva Rukšāne. Pie bronzas medaļām tika Ilgvars Caune un Agnese Jaunmuktāne.

Dienu vēlāk, 30.septembrī, pustūkstotis orientieristu par medaļām sacentās sezonas noslēdzošajās sacensībās “Siguldas rudens”. Atšķirībā no nakts čempionāta šajās sacensībās distances veda pa Siguldas kalnu plakanajām daļām, norāda pašvaldības pārstāvji.

Par “Siguldas rudens” medaļniekiem vīriešu elites grupā kļuva Ilgvars Caune, otro vietu izcīnīja Andris Svilāns, trešo – Kārlis Neimanis. Sieviešu elitē visspēcīgākā izrādījās Aija Skrastiņa, kuras pārsvars no otrās vietas ieguvējas Iritas Puķītes bija vairāk nekā trīs minūtes. Trešo vietu ieguva Ieva Rukšāne.

 

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.